Far og datter kæmper for at beholde deres fælles barn

18-årige Sara og hendes 36-årige far har fået et barn sammen. Barnet er blevet tvangsfjernet, men nu kæmper de for retten til at bo sammen med deres lille pige som en rigtig familie.

Sara på kun 18 år og hendes 36-årige far Chris har indrømmet, at de er i et incestuøst forhold. Indrømmelsen var en nødvendighed for dem. Sara var nemlig gravid og fødte en lille pige. Få timer efter fødslen blev pigen tvangsfjernet.

LÆS OGSÅ: Janne er den mor, jeg selv har valgt

Et kærligt parforhold

Parret er fra Mallorca, og i Spanien er incest ikke nødvendigvis ulovligt. Så længe det foregår mellem to samtykkende voksne, er det fuldt lovligt. Og det er Sara og Chris, siger de.

De insisterer på, at de er i et kærligt parforhold og mener derfor også, at de skal have lov til at opdrage deres datter sammen. En datter, som altså på samme tid er mandens barnebarn.

LÆS OGSÅ: Malenes sejr: Jeg bestod som mor

Mishandlede ekskonen

Myndighederne på den spanske ferieø er ikke enige. De har tvangsfjernet barnet og frataget parret forældremyndigheden.

Da forholdet mellem far og datter ikke i sig selv er ulovligt, har myndighederne peget på en anden årsag. De er bekymrede over faren, som i årevis tævede og mishandlede sin ekskone – 18-årige Saras mor.

LÆS OGSÅ: Det sidste brev fra min datter

Forholdet er offentligt kendt

Sagen er gået i hårdknude. Sara og Chris har, som et sidste desperat forsøg for at få deres datter hjem, valgt at offentliggøre deres forhold og endda give interviews om det.

Til den lokale avis Cronica Belear fortæller manden, som kun går under navnet Chris:

- Vores forhold begyndte som alle andre forhold med flirt, venskab og så tillid.

- Selv om vi er far og datter, har hun aldrig betragtet mig som en forælder, for jeg er meget mere en ven end en faderfigur, siger han.

LÆS OGSÅ: 2-årig voldtaget og myrdet af stedmor

Bedre end et børnehjem

Parret fortæller, at inden Sara fødte, blev hun forsikret om, at hun hverken ville blive tvunget til at bortadoptere barnet, til at flytte eller til at opdrage barnet alene.

Den unge pige fortæller, at hun trods sin alder har en masse erfaringer med børn, fordi hun altid har hjulpet til med sin fire yngre søskende.

- Vores forhold er måske usædvanligt, men det ville være værre for barnet at blive bortadopteret eller at vokse op på et børnehjem, siger pigen, som kun bliver kaldt Sara.

- Folk siger, at vores forhold er forkert. Ja, jeg respekterer deres mening, men jeg er ligeglad, slår den 18-årige pige fast.

Hun vil have sin datter hjem. Og hun vil have lov til at opdrage den lille pige sammen med sin kæreste, som altså er hendes far.