Far skal have nye arme og ben

Diana måtte tage et grusomt valg. Enten sagde hun ja til, at hendes mand, Matthew, skulle have amputeret både begge arme og begge ben, eller også mente lægerne, at han ville dø. Hendes beslutning reddede Matthews liv. Men kostede ham både arme og ben. I dag, to år senere, er lægerne begyndt at bygge et nyt sæt arme og ben til Matthew.


-Selv ud af en sådan katastrofe eller sådan en tragedie, er der også sket gode ting, siger Diana Ames, 41, til avisen Daily Mail Australia.

Hun har nemlig oplevet en enorm støtte og sympati fra alle, der hører om hendes mands hårde skæbne.

-Hvis vi sammen kan dele det med andre mennesker, hvis folk kan finde noget positivt i det, vil det være dejligt, siger Diana, som bor med sin mand, Matthew Ames 41, og deres fire børn i Brisbane i Australien.

Startede som ondt i halsen

Den katastrofe, Diana taler om, skete for to år siden.

Læs også: Mor hånet for trækmærker

Det hele begyndte med, at Matthew fik ondt i halsen. Men snart viste det sig, at han var mere alvorligt syg end som så. Hans streptokok-infektion udviklede sig til den stærkt livstruende tilstand, et såkaldt toksisk chok syndrom.

Matthews kone blev da stillet overfor det svære valg; enten amputerer vi din mands arme og ben, eller også dør han. Hun valgte amputationen, og det reddede hans liv.

Det rigtige for dem jeg elsker

-Jeg kunne vælge at være vred og rasende over, at lægerne ikke stillede en korrekt diagnose, så tidligt som muligt. Jeg kunne vælge at være vred på Diana, på grund af hendes beslutning. Men når jeg tænker rigtigt efter, hvilken beslutning var så egentlig den rigtige for mig og for de mennesker, jeg elsker? siger Matthew.

Læs også: Sidste farvel til redningshunden Dukey

I dag har Matthews familie fået nyt håb. Lægerne er i gang med at give ham både nye ben og nye arm. Det foregår på den måde, at Matthew allerede har fået indopereret et titaniumstativ, der sidder fast i de eksisterende knoglestumper, og som lægerne så senere kan fastgøre egentlige proteser på.

I første omgang har Matthew fået nogle små trænings-proteser, så han kan vænne sig til at bruge sine muskler igen.

Kan give børnene et knus

Et af de største problemer for Matthew efter amputationerne har været, at han ikke kan hjælpe sine børn, Luke 10, Ben, 9, Will, 8, og lille Emily på bare 4 år med de små dagligdags ting.

Matthew Ames med sine børn Luke 10, Ben, 9, Will, 8, lille Emily på bare 4 år og sin kone, Diana.

Men allerede nu kan Emily og de andre børn glæde sig over, at far snart får nye arme og ben og dermed bliver en meget mere nærværende far.

-For et par dage siden skulle jeg lære en af mine sønner at binde et slips. Det lærte jeg også min ældste søn sidste år, og at skulle hjælpe ham uden at kunne pege, var meget vanskeligt. Denne gang kunne jeg pege, når der var brug for det, siger Matthew.

-Og så kan jeg allerede give børnene et lille knus. Selvom de brokker sig over, at mine midlertidige protester er kolde her om vinteren. (Det er vinter nu i Australien. Red)

Matthew og Diana har skrevet en bog om deres liv. Den er netop udkommet i Australien.

Vi er et godt hold

Matthew indrømmer, at det har været svært, sådan at krænge sit inderste ud i en bog, men han håber, at andre mennesker, ved at læse hans historie, bedre kan forstå ham og andre i en lignende situation.

Læs også: Lillebror må ikke blive stor

Matthew og Diana mødte hinanden, da de bare var 17 år, og deres forhold har givet dem styrke til at gå det hele igennem.

-Vi er et godt hold. Vi har været sammen i så lang tid. Vi var begge heldige, at vi fandt hinanden, siger Diana.

-Når alt kommer til alt. Lige meget hvad der sker, når børnene er lagt i seng, er det bare Diana og mig, siger Matthew.

-Så hvis ikke hjertet var med, ville det være tæt på umuligt at komme igennem. Og nu, hvor jeg er meget hjemme, ville det ikke kunne lade sig gøre, hvis ikke hun holdt af mig, siger Matthew Ames til Daily Mail Australia.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-