Fik 4 børn på 9 måneder

Blot 9 måneder efter, at Sarah Ward fødte sønnen Freddie, lå hun igen i barselssengen. Denne gang fødte hun ikke et enkelt barn, men derimod trillinger.

Sarah med sine 4 vidundere


Hvis du som nybagt mor synes, at der er nok at se til med en lille ny guldklump i familien, skulle du måske klappe hesten et øjeblik, og forsøge at sætte dig i Sarah Wards sted. Hun har hænderne fulde af børn døgnet rundt. Den 29-årige englænder har nemlig præsteret det helt unikke, at føde fire børn på blot 9 måneder.

- Jeg føler ofte, at jeg mere styrer et børnehjem eller en vuggestue, end mit eget hjem, siger den firdobbelte mor med et anstrengt smil.

Bytur tager flere timer

Læs også: Enke og mor til tre børn

Op mod et par hundrede bleer og 100 flasker med mælk skal hver uge gøres parat til de sultne og tørstige børn. Logistikken er heller ikke nogen nem opgave. Skal Sarah i byen for at handle, tager det ofte flere timer, før hun e hjemme igen. Ikke kun fordi det tager tid at gøre fire blebørn parat til udflugt. Men ligeså meget fordi mange mennesker på vejen spørger, om hun er dagplejemor, eller om alle 4 spædbørn virkelig er hendes alle sammen.

For ikke længe siden frygtede Sarah, der er hjemmeplejer, og hendes mand, postarbejder Benn Smith, 31, fra Crayford nær London, at de ikke kunne få børn. De forsøgte i flere år, inden hun endelig blev gravid i efteråret 2012. Sønnen Freddie blev født i juni 2013. Parret drømte om at få endnu et barn, men de havde ikke i deres vildeste fantasi forestillet sig, hvor hurtigt det ville ske. Freddie var blot to måneder gammel, da Sarah blev gravid igen. Da var den nybagte mor stadig iført graviditetstøj det meste af tiden.

Glæde afløst af et chok

Læs også: Chok da hun ventede firlinger

Det var noget af et chok, at det kunne ske så hurtigt. Men alligevel glædede parrets sig. De besluttede at se udfordringer i familieforøgelsen i stedet for problemer. Glæden blev dog snart afløst af endnu et chok, da Sarah efter 3 måneder var til graviditetskontrol og blev scannet. Jordemoderen spurgte Sarah, om hun havde nogen idé om, hvor mange børn hun ventede.

- Benn og jeg kikkede forvirret på hinanden. Hvor mange børn jeg ventede? Altså i flertal. Et enkelt barn ville være fint, og hvis hun mente tvillingerne, skulle vi også nok klare det. Da hun sagde, at 3 var på vej, var jeg ved at falde ned af briksen, fortæller Sarah.

- Ingen af os kunne sige et ord, da hun drejede skærmen og pegede på 3 vrikkende figurer. Det var vores børn, vores trillinger. Jeg indså, at jeg ville have 4 børn inden den første var fyldt et år. Da begyndte jeg at græde.

Forløst ved kejsersnit

Læs også: Baby angrebet af grib

Efter 33 uger viste det ene af børnene tegn på sygdom, og lægerne på Medway Hospital i Kent besluttede at forløse trillingerne ved kejsersnit. Det skete i marts i år. Men børnene var så små, at de måtte blive på hospitalet i nogle måneder. De kom først hjem i september. Trillingerne vejede mellem 1600 og 1800 gram hver.

Det er noget af en opgave for parret med børnene Freddie, Stanley, Reggie og Daisy. Selv da trillingerne lå ved siden af hinanden i kuvøserne på sygehuset, havde Sarah svært ved at acceptere, at de alle er hendes. Det kræver uhørt detaljeret tilrettelæggelse med 4 små blebørn, og der er ikke megen tid til hygge for det travle ægtepar.

Menageriet er ét stort kaos

Læs også: Judy reddet af sine to hunde


- Det bliver som regel kun til en kop te ved sofabordet i nogle få minutter, så er det tilbage til arbejdet med børnene. Når den ene eller to af dem sover, hyler de andre som regel. Ofte er menageriet ét stort kaos. Så sætter Benn og jeg os ned og griner ad det hele. Der er ikke andet at gøre. Vi har selv været ude om det.

- Men jeg elsker alle børnene, og jeg er stolt af dem. For et par år siden troede jeg ikke, at vi kunne få børn. Nu har vi 4 og en perfekt storfamilie. Det er udmattende, men helt vidunderligt, siger Sarah.

- Skal I have flere børn?

- Nej, nej og atter nej. Der er lukket for det varme vand, siger Sarah med et anstrengt smil.Har du set, at du lige nu kan spare 40 % på massevis af varer i Ude og Hjemmes webshop?