Fik en nyre i bryllupsgave af sin mand

Mange kvinder får blomster, chokolade eller måske en romantisk middag på deres bryllupsdag. Det gjorde Sturcha ikke. Hun fik sin mands ene nyre.

Mark og Sturcha blev opereret på deres bryllupsdag


Mange kvinder får romantiske middage eller måske en anden lille gave på deres bryllupsdag. Det fik Sturcha Wynn fra den engelske by High Ercall tæt på Wellington ikke. Hun var endnu mere heldig. Hun fik en nyre af sin mand, Mark Wynn, 41.

I februar 2013 blev den 39-årige kvinde syg. Lægerne fandt ud af, at årsagen til hendes skrantende helbred var svigtende nyrer. Ingen af de to fungerede, og i starten måtte hun tilbringe tre dage hver uge i dialyse på hospitalet.

Blev syg og afkræftet

Læs også: Sådan får du en lykkelig familie

Efter nogle måneder fik hun installeret udstyr hjemme, så hun 4-5 dage om ugen kunne få dialysen i soveværelset. Hun var syg og afkræftet, og måtte vinke farvel til sit arbejde som børnehavelærer. Hendes nu 8-årige datter, Ffion, havde heller ikke megen glæde af sin mor, der fuldstændig tappet for energi og kræfter det meste af døgnet blot lå uvirksom i sin seng.

Mens lægerne søgte efter en egnet donor, fik Sturchas mand, Mark, en idé. Selv om det syntes usandsynligt, at netop hans nyrer kunne passe til hustruen, besluttede han at lade sig undersøge. Det helt utrolige skete, nemlig at han og hustruen havde nøjagtig de samme gener, så en transplantation kunne finde sted.
- I starten var jeg skeptisk. Det var nok med et sygt menneske i familien, fortæller Sturcha Wynn.

Operationen gik perfekt

Læs også: Lille dreng reddet af hjemløs


- Men Mark var ubøjelig. Han ville have, at jeg skulle have den ene af hans, og sådan blev det.

Efter et års undersøgelser fandt transplantationen sted den 12. maj i år. Det var på parrets 10 års bryllupsdag. I stedet for at sidde på en restaurant og få en romantisk middag, lå de to side om side på hospitalet. Operationerne gik perfekt, og efter ganske kort tid begyndte Marks nyre at fungere hos hustruen.
- Da vi blev gift, lovede vi hinanden at følges i med- og modgang. Da livet gik Sturcha imod, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg ville hjælpe hende, hvis jeg kunne og fik muligheden, siger Mark.

Ikke flere bryllupsgaver

Læs også: Mor skal ikke dø alligevel

Det tog nogle måneder, inden den nyretransplanterede kvinde kunne leve på samme måde, som før hun blev syg. Men nu er hun ved at være så meget ovenpå igen, at kan snart begynde på arbejde. Datteren Ffion er måske den i familien, der er mest lykkelig for at have fået sin mor rask og frisk tilbage. Da moderen var mest syg, var hun så dårlig, at hun ikke engang kunne hjælpe datteren med lektierne. Det kan hun nu.

- Jeg har sagt til Mark, at han aldrig behøver tænke på en gave til mig på vores bryllupsdag. Jeg har fået det bedste, han kunne give mig, og jeg behøver ikke mere. Vidste jeg det ikke før, så véd jeg det nu: jeg har verdens bedste mand, og jeg elsker ham højt, siger Sturcha.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-