Flere boliger panic room

Helt almindelige danskere indretter deres eget private sikrede rum af frygt for hjemmerøverier. Soveværelser sikres med sikkerhedsdør.

I takt med, at antallet af hjemmerøverier stiger, stiger også danskernes ønske om at sikre sig. Flere og flere indretter deres bolig med et panic room, som de kan søge tryghed i, hvis hjemmet er truet, skriver Bolius' boligmagasin, Bedre Hjem.

Ifølge tal fra Rigspolitiet blev der begået 23 hjemmerøverier i Danmark i 2007. Sidste år blev antallet af hjemmerøverier næsten tredoblet til mindst 63. Og den kedelige tendens er fortsat ind i 2009 med mindst 23 hjemmerøverier i årets første fem måneder.

Udviklingen mod mere sikkerhed i hjemmet nyder bl.a. den danske servicevirksomhed ProLock godt af. ProLock leverer rådgivning om og komplette løsninger til såkaldt mekanisk tyverisikring. Firmaet sælger bl.a. sikkerhedsdøre til netop panic rooms i private hjem.

- Her har vi mærket en stigende efterspørgsel siden 2006. Hvert år tredobler vi vores salg af sikkerhedsdøre til panic rooms i Danmark. Især på det seneste er antallet af henvendelser steget, siger Bjarke Schultz, stifter og medejer af ProLock, til Bedre Hjem.