Forældre druknede datter i sodavand

Lille Alexa på blot 5 år skulle aldrig have taget en slurk af sin stedmors sodavand uden at få lov først. Det kostede hende nemlig livet. Da hendes forældre opdagede det, straffede de hende på den mest brutale måde. De hældte litervis af sodavand og drikke vand i den lille pige. Det døde hun af.

Alexa blev myrdet af sin far og mor

Alexa Linboom blev blot 5 år, og den lille pige fik den værst tænkelige død, man næsten kan forestille sig. Hun blev mishandlet ihjel af sin biologiske far og sin stedmor.

Risikerer dødsstraf

Nu er de to voksne blevet anklaget for drab, omsorgssvigt og børnemishandling. De risikerer dødsstraf, hvis politiets foreløbige undersøgelser viser sig at holde i retten.

LÆS OGSÅ: Myrdet under sexleg

Familietragedien udspillede sig i byen Surgoinsville i den amerikanske delstat Tennessee. Her boede Randall Vaugh, 41, sammen med hustruen Mary, 58, og deres i alt 6 sammenbragte børn i et hus i byens udkant.

Abnorme mængder væske

Søndag den 1. januar 2012 blev lille Alexa bragt ind på skadestuen på Hawkins County Memorial Hospital med frygtelige smerter næsten overalt på kroppen. Kort efter ankomsten til hospitalet blev Alexa bevidstløs, og hun vågnede aldrig igen.

LÆS OGSÅ: Drabsmand vil have strafnedsættelse

Lægerne konstaterede store hævelser på Alexas hjerne, og årsagen var ganske abnormt store mængder væske i den lille piges krop. Politiet blev tilkaldt. Allerede under det første forhør tilstod ægteparret, at de inden for de seneste par døgn havde tvunget op mod 15 liter druesodavand og adskillige liter drikkevand i halsen på den 5-årige.

Slurk kostede Alexa livetMishandlingen var angiveligt straffen for, at Alexa nogle dage før havde taget en slurk af sin stedmors druesodavand uden at få lov. Det kostede hende livet.

Ægteparret Vaugh havde aldrig før, den grusomme sag kom frem for 2 år siden, været i myndighedernes søgelys for noget som helst. De passede tilsyneladende de 6 børn på fornuftig vis, og der var ingen problemer med ungerne i hverken skole eller institutioner. Hvorfor Alexa skulle dø, blot fordi hun uden tilladelse havde drukket en smule sodavand, kunne parret ikke give nogen forklaring på.

Specialister var magtesløse

I bestræbelserne på at redde pigens liv blev hun fløjet til et børnehospital i byen Johnson, men selv ikke de dygtigste specialister kunne stille noget op. Alexa døde den 3. januar 2012. Kroppen var blevet fyldt med så megen væske, at organerne og hjernen til sidst måtte give op.

LÆS OGSÅ: Myrdet lærer mindet

Alexa led en frygtelig og smertefuld død. Forældrene fortalte, at pigen de sidste par timer inden indlæggelsen havde skreget i vilden sky af smerte. De anede ikke, hvad de skulle stille op. Randall Vaugh forklarede, at han havde fulgt hustruens råd om at give datteren en afstraffelse. Han havde ikke fantasi til at forestille sig, at de enorme mængder væske kunne tage livet af pigen.

Ingen fortilfælde i USA

Mishandlingen af Alexa er uden sidestykke i amerikansk kriminalhistorie. Derfor anede anklagemyndigheden ikke i første omgang, hvad sigtelserne skulle lyde på. Det har taget myndighederne to år at nå frem til, at der var tale om drab og mishandling, og den 10. januar i år blev anklagerne forkyndt for ægteparret. De har siddet fængslet siden tragedien, idet de ikke har kunnet rejse de i alt 5.5 mio. danske kroner, som dommeren har krævet som kaution for dem begge, hvis de vil på fri fod inden retssagen.

Tilstår mishandling

Parrets fem andre børn har de seneste to år været anbragt i plejefamilier under myndighedernes tilsyn. Både faderen og stedmoderen nægter sig skyldig i drab. Til gengæld indrømmer de grov mishandling af den afdøde pige.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-