Forelsket i ukendt donor

Som 42-årig var det ved at være sidste chance for at blive mor. Derfor blev Aminah gravid med en ukendt donor. Men da hendes datter næsten var et år, lykkedes det hende at opspore den ukendte mand. Det blev startskuddet til en forelskelse og et varmt forhold mellem far og datter.


Glad og rask. De to ord får Aminah Hart til at stoppe med at læse videre. Hun har ellers været igennem hundredvis af donorprofiler, efter hun besluttede sig for at blive insemineret med en ukendt donor.

Aminah ser den ukendte mand for sig. Levende øjne og et sympatisk ydre, forestiller hun sig. Hurtigt bliver hun enig med sig selv om, at der er ham, der skal være far til hendes barn.
42-årige Aminah, der arbejder i reklamebranchen i Melbourne i Australien, var for nylig blevet single.


SE OGSÅ: Video: Børns reaktion på deres mødres dårlige samvittighed

Aminah forsøgte at affinde sig med, at hun nok aldrig ville blive mor. Men moderinstinktet var så stærkt, at hun alligevel besluttede sig for at give det et sidste forsøg, denne gang med sæd fra en ukendt donor. Og denne gang lykkedes det.


Scanningsbilledet viste en sund, lille pige, og lykken var stor, da Aminah første gang fik sin datter, Leila, i favnen.


Men som tiden gik, kunne den nybagte mor ikke slippe tanken om den ukendte mand, der var far til hendes datter. Hvem var han, og hvordan så han mon ud?
Aminah er selv datter af en mørk, vestindisk skuespiller, hun aldrig har kendt, men hendes lille datter har lyst hår og blå øjne.

Til sidst fyldte tankerne om den anonyme donor så meget, at Aminah begyndte at søge efter hans identitet på internettet. Hun brugte mange dage og nætter foran computeren, før der endelig var bid.
En kvægavler og fodboldtræner matchede med de oplysninger, Aminah havde om donoren. Hun turde ikke kontakte ham direkte. I stedet skrev hun til ham via donorregistret.
Det var med svedige håndflader, at Aminah ventede på svar. Ville den ukendte mand møde hende og deres fælles datter?

Bange for kærligheden


- Det var helt surrealistisk. Da jeg kiggede på Leila, kunne jeg jo se, at hun lignede mine andre børn. Lyst hår og blå øjne. Det var meget overvældende, for hun var jo ikke rigtig min datter, og så alligevel, fortæller Scott Andersen, der ud over Leila er far til fire andre børn.

Scott og Aminah begyndte at skrive sammen, og da Leila var fyldt 1 år, besluttede de,
at mor og datter skulle komme og besøge Scott.

Den 18. august 2013 så Aminah første gang den mand, som er far til hendes datter. Scott, som var fraskilt, havde sine to børn på besøg, og allerede efter få minutter legede de tre børn sammen, som var de, ja, søskende, hvilket de jo rent faktisk også er.


LÆS OGSÅ: Dødende mors rørende afskedsbrev


- Det var faktisk meget nemmere, end jeg havde regnet med. Jeg var selvfølgelig nervøs. Jeg kom jo for at møde en komplet fremmed mand, faderen til mit barn. Og der var ihvertfald slet ingen tvivl om, at han er faderen. For hold da op, hvor de ligner hinanden, fortæller Aminah, der på det tidspunkt absolut ikke havde romantiske tanker omkring Scott.

Det skulle dog ændre sig, for som tiden gik, begyndte Scott og Aminah at se mere og mere til hinanden. I lang tid kørte Aminah og Leila ned til Scott på hans gård hver femte uge, men efterhånden blev besøgene hyppigere.

- Jeg syntes faktisk, at han var ret lækker, og jeg kan huske, at jeg sagde til en veninde, at jeg var begyndt at blive småforelsket i ham, griner Aminah.

Hun var dog bange for at ødelægge det gode forhold, så hun valgte ikke at sige noget.

Friede på ferie


Men så en dag, da de sad i kø på motorvejen, besluttede de sig for at sætte sig ind på en bar. Køen flyttede sig ikke ud af stedet, så det endte med, at de to valgte at overnatte hos en af Scotts venner, der boede i nærheden. Den aften satte de begge ord på deres kærlighed til hinanden.

- Vi var begge meget lykkelige for, at vi havde fundet hinanden. Men Scott var også en anelse nervøs for, hvad der ville ske, hvis det ikke gik mellem os. Jeg forsikrede ham om, at uanset hvad der skete, ville jeg aldrig holde ham væk fra Leila, siger Aminah.

Der er nu gået 10 måneder, siden Aminah og Scott så hinanden for første gang.

Parret er netop hjemvendt fra en ferie i Thailand, hvor Scott faldt på knæ og friede til den kvinde, der fødte hans barn, før han overhovedet havde lært hende at kende.

- Vi er godt klar over, at det er en meget usædvanlig måde at mødes på. Men det gjorde vi, og vi blev forelsket. Vi synes begge, at det er en smule komisk. Faktisk ret surrealistisk, men det er også noget af det mest fantastiske, jeg har prøvet. Nu glæder jeg mig bare til at dele resten af livet med Scott, lyder det lykkeligt fra Aminah.