Gav bryllupsmiddag til 4000 syriske flygtninge

Et tyrkisk brudepar aflyste det traditionelle bryllup og fejrede i stedet dagen med at dele mad ud til tusindvis af syriske flygtninge, som strømmer over grænsen ved byen Kilis.

Det tyrkiske par Esra Polat og Fethullah Üzümcüoğlu blev gift i sidste uge. I stedet for et traditionelt bryllup valgte de at bruge pengene og dagen på at brødføde nogle af ofrene for den blodige borgerkrig i nabolandet.

Flygtninge fik bryllupsmåltid

Egentlig havde de planlagt et helt traditionelt tyrkisk bryllup, som varer fra tirsdag til torsdag med middag og fest den sidste aften. Men Fethullahs far, Ali, fik en idé. Han arbejder som frivillig for hjælpeorganisationen Kimse Yok Mu, der hjælper flygtninge rundt om i verden.

- En stor, lækker middag med familie og venner er unødvendig, når man ved, at så mange af vores naboer lider nød, fortæller han.

Derfor fik han idéen om at udskifte bryllupsmiddagen og i stedet for bruge den opsparing, parrets familier havde til brylluppet, til at mætte mange munde.

Sønnen var med på idéen og snakkede med sin kommende kone om det.

- Jeg var chokeret, da Fethullah fortalte mig om idéen, siger Esra.

Men da den havde summet lidt, begyndte hun at glæde sig over det.

Læs også: Lone låner tre børn hver mandag

Brydeparret serverede maden

Hjælpeorganisationen Kimse Yok Mu stillede en catering-lastbil til rådighed, hvor bryllupsgæsterne og brudeparret stadig i brudekjole og smoking langede måltid efter måltid over disken til de 4000 syriske flygtninge, der bor i og omkring byen Kilis.

- Det var en dejlig oplevelse. Jeg er lykkelig over, at vi havde mulighed for at dele vores bryllupsmiddag med så mange mennesker, som virkelig har brug for det, siger hun.

Også hendes mand havde en bryllupsdag, han aldrig glemmer.

- Det har været den bedste og lykkeligste dag i mit liv. At se glæden i de syriske flygtningebørns ansigter er ubeskriveligt. Vi begyndte vores rejse til lykke med at gøre andre glade. Det er en særlig følelse, siger han.

Siden borgerkrigen brød ud i Syrien for fire år siden, er mere end fire millioner mennesker flygtet fra landet. Mange af dem bor i flygtningelejre i Tyrkiet. Andre otte millioner bor i lejre i Syrien.

Læs også: Yasmins far udvises for betandig