Glædelig jul fra Jesper

Jesper Sørensen ønsker os alle en glædelig jul på Facebook. For Jesper blev 2014 et af de store år. Det lykkedes for ham at samle sine progeria-venner til træf i Danmark, og hele Danmark fulgte med, da TV2 viste, hvordan Jesper og hans venner nød de fem dage i Danmark.


17-årige Jesper Sørensen er den eneste i Danmark, der lider af sygdommen progeria. Det er en genetisk lidelse, der betyder, at de ramte bliver gamle alt for hurtigt. Men det betyder absolut ikke, at Jesper har tabt livsmodet og sit gode humør.

LÆS OGSÅ: På gensyn Jesper

Det kunne hele landet overbevise sig selv om, da TV2 viste en dokumentar i to dele om det træf, Jesper havde arrangeret i Nordjylland, for alle børn i Europa, der lider af progeria.

Bevæget og rørt

Mage til livsbekræftende mennesker skal man lede længe efter. Hele landet blev bevæget og rørt, da de så, hvordan progeria-børnene havde det sammen. Ikke et øje var tørt, da børnene til slut i programmet sagde farvel til hinanden efter fem fantastiske dage i Danmark.

LÆS OGSÅ: Derfor er Jesper så glad

-Jeg er superglad for at det er lykkedes, sagde Jesper til TV2 under træffet.

-Vi har brugt så lang tid på det her arrangement. Der har været både op- og nedture undervejs. Nu har vi nået målet, siger han, og takker for alle bidrag - store som små, sagde han.

Hilsen på Facebook

2014 blev også året, hvor Jesper blev færdig med skolen og startede på sin uddannelse i levnedsmidler på EUC i Hjørring.

Nu sender Jesper så en julehilsen til os alle sammen via Facebook.

LÆS OGSÅ: 10-årig får sit livs bedste gave

"Merry Christmas", står der på det kort fra Progeria Family Cirkle, han har slået op.Samtidig minder kortet også os alle om livets alvor. For nederest på kortet mindes Progeria Family Cirkle tre venner, der er faldet bort i årets løb, Sam, 17, fra USA, Teresa, 15, Italien og så Toon, 12, der er fra Belgien og som var en af deltagerne i årets Progeriatræf.

Vi ønsker alle Jesper en glædelig jul og et godt nytår.