Grace blev efterladt ved busterminalen

Jenni og Dennis hjælper gadebørn i Filippinerne. Vi har været med Silkeborg-parret på arbejde og mødt nogle af de skæbner, der snart kan flytte ind på deres børnehjem. Børnene på herberget er hjemløse og har fået husly for en kort periode. Heriblandt lille Grace på 16 måneder.

Der lugter som i omklædningsrummet efter en fodboldkamp. Svedigt og surt og med en snert af klam og indeklemt luft. Vi befinder os i Lingap Center på J. Rosales Street i Butuan i Filippinerne. Et herberg for gadebørn, hvor de kan få midlertidigt husly i nogle uger eller måneder.

P.t. bor her 14 drenge og 11 piger i alderen 6 til 18 år. Dog med en enkelt undtagelse. Grace er her også. Hun står i sin kravlegård og kigger på os, da vi kommer ind på pigeafsnittet.

Kravlegården står i entréen, hvor personalet konstant kan have et øje på hende. Ellers sover de andre piger i et fælles rum og må deles 2-3 stykker om én seng.

Grace er bare 16 måneder og har lige lært at gå. Hendes øjne er mørke og intense, og hun følger hver en bevægelse nøje med en lille bekymret rynke i panden. Som om hun spørger: Er du min mor?

Læs den rørende historie om lille Grace i det nye nummer af Ude og Hjemme. Læs også om Jenni og Dennis, der mest af alt har lyst til at tage den lille pige med sig hjem.

 

Læs også: Stephanie delte gaver ud til de fattige