Håb for dødsdømte Meriam

Gravide 27-årige Meriam blev dømt til døden. Hendes forbrydelse er, at hun elsker sin mand. De seneste måneder har hun siddet i fængsel. Med i cellen er hendes 2-årige søn, Martin, og i sidste uge fødte hun så en lille datter i fængslet. Men dødsdommen blev ikke ændret. Nu er der til gengæld håb om, at hun kan blive frigivet.

Myndighederne i Sudan vil frigive den 27-årige kvinde, der blev dødsdømt for at forlade Islam. Det meddeler engelske BBC på deres hjemmeside.

Løsladt om få dage

Meriam Ibrahim, som fødte en datter i fængslet, vil blive løsladt om få dage, siger en talsmand for Sudans udenrigsministerium til BBC.

LÆS OGSÅ: Skal hænges for at elske sin mand

Dermed er der nyt håb for Meriam Ibrahim, der allerede har siddet flere måneder på dødsgangen i Khartoum i Sudan. Med sig i cellen har hun sin 2-årige søn, Simon, og i sidste uge fødte hun desuden en datter, som hun kalder Maya, i fængslet.

Giftede sig med den hun elsker

27-årige Meriam Ibrahim er uddannet læge og mor til to. Hendes forbrydelse er, at hun giftede sig med Daniel. Den mand, hun elsker. Men Daniel er kristen, og derfor er Meriam ifølge myndighederne en frafalden muslim.

LÆS OGSÅ: Skal henrettes når hun har født

Da domstolen Sudan ikke anerkender Meriam og Daniels bryllup, blev hun også dømt til 100 piskeslag.

Bor i USA

Sagen vakte opsigt og vrede over hele verden, og der har været lagt stort pres på Sudans regering for at få ændret dommen. Et pres, der måske nu giver resultater.

LÆS OGSÅ: Fødte 4 børn på 4 minutter

Men indtil videre sidder Meriam og hendes to børn stadig i fængsel. Hendes mand, Daniel, er amerikansk statsborger, og har under hele sagen opholdt sig i USA, hvor han kæmper for sin kone og børns sag.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-