Heidis mand begik selvmord

René har fået fred.

Om morgenen, den 27. april i fjor, mens hun og børnene lå og sov få meter derfra, gik Heidi Vendelbos mand René ud i garagen og tog sit eget liv. - Da jeg vågnede kl. 8 om morgenen, troede jeg, at han var taget af sted. Jeg gik ud og satte vasketøj over. Pludselig opdagede jeg et brev ved vasken ude i bryggerset ved døren. Der lå tre sider, husker den 32-årige mor til to.

- Jeg nåede kun at læse den øverste linie. "Søndag den 27. april. Jeg siger farvel…", stod der. Jeg begyndte at ryste over det hele, fortæller Heidi. Heldigvis var naboerne hjemme, så det ikke var hende, som gik ud i garagen og fandt René.
Heidi har valgt at blive boende i huset i Them, 10 km. fra Silkeborg, som hun og René byggede sammen.
- Det er rart at være et sted, hvor jeg kan mærke René. Han lever jo videre i huset og vil altid være en del af vores liv, siger hun, som igen og igen understreger, at René var sådan en god ægtemand og far, en humoristisk mand, som elskede at grine og nyde livet. Sådan en, der danser på bordene, når der er fest.

Netop derfor virker hans selvmord så uforståeligt.
- Ja, vi kan heller ikke fatte det. Han var simpelthen sådan en dejlig og hjælpsom svigersøn, lyder det fra Heidis forældre, Birthe, 62, og Svend Eigil, 62, som bor ganske tæt ved. Både de og Renés forældre har været en stor støtte for Heidi og børnene, Sofie, 3, og Malte, 1, i den svære tid. Sofie er godt klar over, at far er død, men Malte er endnu for lille til at forstå det.
- En gang imellem kommer vreden op i mig. Men på en eller anden måde har jeg accepteret, at nu har René fået fred. Det var jo det, han ønskede. Jeg har tilgivet ham, lyder det fra den unge enke i Them, som helt bevidst er meget åben om Renés selvmord. På den måde kan hun komme videre, selvom det stadig gør ondt.

Læs hele artiklen i Ude og Hjemme uge 2


[email protected]