Hjernedød mor holdt i live for at redde ufødt baby

Det blev den værst tænkelige start for en lille dreng, der netop er kommet til verden. Hans mor fik en alvorlig hjerneblødning, da hun var gravid i 15 uge. Lægerne formåede dog at holde moren i live indtil fødslen og dermed redde den lille dreng.

Da en 31-årig gravid kvinde fra Ungarn i vinters fik et alvorligt slagtilfælde, blev hun hurtig erklæret hjernedød af lægerne, fordi blødningerne havde ødelagt store dele af hendes hjerne.

Hun var dengang gravid i 15. uge, men trods den vegetative tilstand, blev den unge kvinde holdt i live i yderligere 92 dage, så hun kunne redde den lille dreng, hun havde i maven.

LÆS OGSÅ: Anne var 18 år og forældreløs

Født ved kejsersnit

Nu er drengen fornylig kommet til verden ved kejsersnit, skriver France 24.

- Han blev født i den 27. uge af graviditeten. Han vejede kun 1,42 kg, men var sund og velskabt, fortalte Bela Furedi, leder af det medicinske center på Debrecen Universitet ifølge AFP.

Lægerne på centeret har holdt sagen hemmelig, siden den 31-årige kvinde blev indlagt, og lægerne har også formået at holde familien ude af mediernes rampelys.

LÆS OGSÅ: Hvorfor skulle mor dø

Hjemme hos familien

- Barnet er allerede hjemme og vokser op med sin familie, sagde Bela Furedi.

Det er ikke kun den lille baby, der trods alt får gavn af den unge kvindes tragiske skæbne. Kvindens bugspytkirtel, lever, og begge nyrer er blevet doneret og transplanteret ind i fire forskellige patienter.