Hjerteløse mobbere til Christina: Dræb dig selv

13-årige Christina er blevet mobbet siden 0. klasse. Mobberierne er nu blevet så grove, at hun har tænkt på selvmord. På de sociale medier har hun bl.a. modtaget beskeder som: ”Dræb dig selv, svin.” Familien har forsøgt at råbe skolen op, uden held.

For Christina er hver dag en kamp at komme igennem. Når hun står op om morgenen, kan hun mærke, hvordan maven trækker sig sammen, fordi hun er ked af det, og hver eneste bevægelse bliver overvejet nøje, fordi hun er bange for at gøre noget forkert, som gør hende sårbar over for de plageånder, som venter henne på skolen. Dem, som kalder hende for dum, klam, grim og ulækker. Dem, som skriver til hende, at hun skal dræbe sig selv. Sådan har det været siden 0. klasse, og selv om Christina har skiftet skole tre gange, er det ikke blevet bedre. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: Sascha blev lammet af mobning

Gik efter rygterne

I dag går hun i 8. a på Skovbakkeskolen i Odder, 20 km syd for Aarhus, hvor hun begyndte midt på skoleåret i 4. klasse. Det skulle være en ny og frisk begyndelse, men en gruppe piger fandt ud af, at hun var blevet mobbet på den tidligere skole, og så kunne det hele starte forfra.

- Mobningen har fulgt mig, så jeg var bange for at begynde på Skovbakkeskolen. Da jeg begyndte i 4. klasse, var der én pige, som tog godt imod mig. De andre gik efter rygterne. De havde hørt, at jeg var blevet mobbet før, og så begyndte det forfra. De fandt min Facebookprofil, og jeg blev også inviteret til at skrive med dem på spring.me, fortæller 13-årige Christina Lundsmann Pedersen.

Så tog mobningen for alvor fart.

LÆS OGSÅ: Mobbet i døden sidste skoledag

Nemt mobbeoffer

Siden har Christinas mor, Charlotte, været i kontakt med skolen gang på gang, og Christina har fortalt sin klasselærer om pigegruppen, som forfølger hende. Men det er tilsyneladende ikke lykkedes at bremse de grove beskeder og tilråb.

- Jeg har aldrig selv turdet kontakte folk, fordi jeg har svært ved at stole på andre mennesker - og jeg er bange for, at de bruger det imod mig, hvis jeg siger noget forkert. Der kan gå et halvt år, inden jeg åbner op og stoler på dem. Det gør måske, at jeg virker stille og derfor bliver et nemt mobbeoffer, siger Christina.

På de sociale medier har hun modtaget beskeder som "Dræb dig selv!" og "Wow, du er klam at se på. Dræb dig selv, svin." Det fremgår af udskrifter fra hendes profiler.

LÆS OGSÅ: Jeg mobbede Martin

Hvorfor fik din mor ikke bare en abort

Mobningen foregår også på og uden for skolen. Af samme grund har Christina ikke været alene på byens torv gennem de seneste tre år.

- De peger efter mig og stirrer på mig. De råber, at jeg er klam, og spørger, hvorfor jeg stadigvæk er her. De spørger: "Hvorfor fik din mor ikke bare en abort", fortæller Christina, mens endnu en tåre finder vej ned ad hendes kind og sætter sig fast på hagen, inden den drypper ned i hendes skød.

- Det er ondskabsfuldt sagt, og det rammer os alle sammen. Hele familien. Vi ved simpelthen ikke, hvad vi skal gøre, siger Charlotte.

LÆS OGSÅ: Mobbet til ensomhed på grund af børneeksem

Skolen: Vi følger op på det

På skolen sørger Christina altid for at gå sammen med nogen. Så slipper hun for tilråbene, men hun får deres hadske blikke. Det værste er, når hun skal hjem. Selv om der kun er 500 meter, skal hun hen over torvet. Nogle gange er hun så bange, at hun ringer efter Charlotte og spørger, om hun kan komme og hente hende.

Selv om det er en enorm overvindelse for Christina at møde i skole, er det kun idrætstimerne, hun har et markant fravær i. En stædighed i hende gør, at hun holder fast. Fordi skolen er vigtig for hendes fremtid.

I en mail netop vedrørende Christinas fravær i idrætstimerne skriver den pædagogiske leder på Skovbakkeskolen til Charlotte:

"Christina fortæller, at hun har nogle veninder i klassen, men at hun har svært ved at have tillid til andre. Hun oplever, at nogle piger fra andre klasser kalder hende grimme ting. Det følger jeg op på i samarbejde med klasselærerne."

LÆS OGSÅ: Massage mod mobning

Tomme løfter

Mailen er sendt den 21. maj 2014, og klasselærerne er anført som cc i modtagerfeltet. Men skolen har tilsyneladende ikke gjort noget aktivt for at stoppe den grove mobning.

- Det er det samme, der sker gang på gang. Vi får at vide, at de nok skal tage en snak om det. Men det har ikke nogen effekt, og vi får ikke nogen respons, siger Charlotte, som føler sig magtesløs.

I en stil, der åbenlyst handler om Christinas møde med Skovbakkeskolen og de ting, hun har været igennem, slutter hun således:

"Jeg gik med rolige skridt hen til kanten af broen … Jeg tog en dyb indånding og trådte et skridt tættere på. Ingen lagde mærke til mig. Jeg kiggede op mod himlen … Vil det gå? Vil det virkelig tage mig væk? Man kunne se, hvordan min krop rystede - men jeg smilede."

LÆS OGSÅ: Tenna blev mobbet: - Jeg ville dø

Mishandlet som et dyr

Christinas klasselærer vurderer stilen således:

En dyster novelle, der på mange punkter ligner noget fra virkeligheden. Kunne godt tænke mig, at din næste stil var mere positiv".

- De siger altid til mig, at jeg skal lade være med at tænke så negativt på tingene, men det er jo svært at gøre andet, når det meste af mit liv har været negativt på grund af mobning. Jeg er ved at være rigtig, rigtig træt af, at jeg ikke kan gå nogen steder uden at blive mishandlet som et eller andet dyr. Nu synes jeg, det er nok, siger Christina.

Siden 5. klasse har hun kæmpet med selvmordstanker.

- Når man bliver mobbet, er det som at få kastet sten efter sig. Som, at man ikke er god nok. Og så tænker jeg: Måske har de ret? Måske er jeg ikke god nok.

- Nogle gange tænker jeg, at jeg bare vil dø, så jeg kan få fred.

LÆS OGSÅ: 13-årig flygtede ind i døden efter fem års mobning

Bange for at miste Christina

Det var et kæmpe chok for Charlotte at læse datterens stil:

- Det gjorde simpelthen så ondt. Det gør ondt på en mor at læse sådan noget om ens eget barn.

Også hun må kæmpe for at holde tårerne tilbage.

- Hvordan ville andre forældre reagere, hvis deres datter kom hjem og sagde: "Mor, hvis jeg skal med på lejrskole, er det ikke sikkert, jeg kommer hjem igen". Hver dag, når Christina går i skole, er jeg bange for, at hun ikke kommer hjem igen, fordi hun ikke kan klare det mere.

LÆS OGSÅ: Hollywoodfruens svære barndom: Lisa blev mobbet

Fred fra sine plageånder

For Christina handler det først og fremmest om at holde fast lidt endnu. Og så håber hun, at hun kan begynde på en efterskole i 9. klasse, så hun kan få fred fra sine plageånder.

- Heldigvis har jeg tre venner på skolen, som altid er der for mig, og som jeg stoler på. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden dem, siger hun.

LÆS OGSÅ: Mobning gav Louise spiseforstyrrelse

Disse ting har mobberne bl.a. skrevet til Christina via Facebook, sms og chatsitet Spring.me:

 • Du er klam, du er dum, du er grim, du har ingen venner, du er den værste i verden.
 • Dræb dig selv. Ingen kan lide dig!
 • Få dig nogle venner.
 • Din mor er psykopat. Din far er alkoholiker.
 • Folk hader dig. Synes du selv, du er pæn? Du er mega grim.
 • Wow, du er klam at se på. Dræb dig selv, svin.
 • Klamme ko! Du er sådan en fed luder. Døøø.
 • Du slipper ikke for at se på os, medmindre du flytter by, skole, og får et nyt liv.
 • Du er et dyr! Hvornår fuck fatter du det? Søko.
 • "Seriøst, hvis jeg kommer i klasse med dig, så dør jeg!!"
 • "Du er en fucking grim og dum pige. Og så er du bare nedern at snakke med din tard!"

LÆS OGSÅ: Line kom på lykkepiller som niårig

Skolen: Vi ved ikke noget

Hos Skovbakkeskolen i Odder ønsker ledelsen ikke at udtale sig i den konkrete sag om Christina Lundsmann Pedersen, men skoleleder Jette Nauntofte siger:

- I det øjeblik, at en elev føler sig mobbet her på skolen, handler det om, at vi får talt om tingene. Det er vigtigt, at man ikke er stille med det. Derfor: Gå til din lærer.

- Hvis vi har en mobbeproblematik omkring en elev, tager lærerne det typisk med på vores koordineringskonference, som vi har hver 14. dag, hvor vores PPR-psykolog også deltager. Derefter laver vi en handlingsplan med de relevante personer.

Jette Nauntofte henviser desuden til Skovbakkeskolens mobbepolitik, som ligger frit tilgængeligt på skolens hjemmeside. Hun har ikke p.t. kendskab til elever på Skovbakkeskolen, der har modtaget grove beskeder eller trusler - som eksempelvis "Dræb dig selv" - via sms eller sociale medier.

- Men der kan jo være ting, som vi ikke får kendskab til, fordi de ikke bliver sagt til os.

- Vores elever er aktive på de sociale medier. Derfor er det vigtigt, at de kender nogle grænser for, hvad man kan tillade sig overfor hinanden. Hvis ikke kan de risikere at køre nogle konflikter op, som ender i nogle trælse ting. Derfor forklarer vi dem også, at de skal tale til hinanden, som de ville gøre "in real life". Face to face.

Som et generelt råd til elever, der føler sig mobbet, siger Jette Nauntofte:

- Mobberen får kun magten, hvis man lader vedkommende få den. Og det gør man, hvis man tier og ikke fortæller sin lærer om de ting, der foregår.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-