Hun skubbede sit barn bort

Da den amerikanske country-stjerne Joey Feek var klar over, at hun skulle dø af uhelbredelig kræft, tog hun en ekstrem vanskelig og tung beslutning. Stille - og nærmest umærkeligt - skubbede hun sin to-årige datter ud af sit liv. Hun skulle ikke savne sin mor, når hun var borte for altid.

Joey med sin to-årige datter Indiana ved sygesengen. På det tidspunkt var der stadig en tæt kontakt mellem mor og datter. Joey døde den 4. marts i år. 

Det må have været den tungeste beslutning en mor kan træffe. At skubbe sin højtelskede to-årige datter ud af sit liv. Men det er nøjagtig, hvad den amerikanske country-sanger Joey Feek har gjort. Hun følte ikke, at hun havde andet valg. Da det stod klart, at hun ikke ville være i stand til at bekæmpe en uhelbredelig kræftsygdom, lod hun langsomt sin mand Rory blive en større og større del af datterens liv. 

Både trist og smukt

Joey Feeks både rørende og rystende fortælling står på hendes og mandens blog thislifeilive.com, hvor manden Rory fortæller, at hans kone ønskede at trække sig fra datterens liv, fordi hun ikke skulle savne sin mor, når hun var borte. Det er sket nu. Jeoy er død. Og kommentaren fra hendes mand er rammende. 

- Indy har ikke spurgt efter sin mor. Ikke en eneste gang, siden hun døde. Det er både så trist og så smukt, skriver Rory på sin blog.

LÆS OGSÅ: Jeg skulle have lyttet til mor

Rory pointerer på bloggen, at hustruen helt bevidst tilsidesatte alle sine behov for, at datteren ikke skulle savne hende, når hun døde.

- Indy elskede sin mor så meget. Det eneste Indy ønskede var at være sammen med sin mor, ved siden af hende eller så tæt på, at hun hele tiden kunne se hende, fortæller Rory.

- I stedet for at holde fast på Indy, så valgte Joey at lade mig passe Indy mere og mere. Hun sad i sengen og så, hvordan forholdet mellem Indy og mig blev stærkere og stærkere, beretter enkemanden.

Fik lyst til at græde

- Jeg husker en dag, hvor jeg sad på sofaen ved Joyes seng og Indy legede på gulvet ved siden af mig. Joey sagde: "Det er dig, hun har behov for nu". Jeg så på hende og fik lyst til at græde. Men hun smilede og sagde: "Sådan er det bedst", fortæller Rory Feek, der roser sin nu afdøde hustru for sin svære beslutning.

- Hun bar smerten på sine egne skuldre og fjernede den fra mig - og ikke mindst fra vores datter, oplyser han.

LÆS OGSÅ: Hurra, jeg har taget 30 kg på

Joey døde den 4. marts i år.