Hvem kan elske mig?

I årevis har Gitte levet med en mislykket skønhedsoperation, der har maltrakteret hendes mave og knust hendes selvværd. Men så gav et tv-program hende håb om endelig at få den operation, der kunne ændre alt. Men også her fik hun en nedtur. Et håb blev der dog tændt – men løsningen kan koste hende livet.

Gittes liv blev et mareridt efter en skønhedsoperation. Men nu er der håb om hjælp


Da 44-årige Gitte Salomon byder indenfor i sit lille, gule rækkehus i Nørresundby kommer man ind i en verden, hvor der er lyst, rent og helt utroligt ordentligt. Det hele så velindrettet som stod vi midt i et eksklusivt boligmagasin. Selv hendes lille sort-hvide hund matcher i farverne i det stilrene hjem, hvor hun bor med sin kæreste og sambo Janni.

Ikke en hel person

Alt virker perfekt. Men selvom Gitte er glad og smilende, så er en del af hendes liv så smertefuldt, at hun i årevis har gjort alt for at lukke det ned i en sort boks i hendes indre. Hernede gemmer hun tankerne om sin skamferede mave.
- Det har desværre gjort, at jeg ikke er en hel person. Godt nok er jeg glad for mit liv. Jeg nyder også de små ting, som blomsterne, der springer ud i hækken. Og så er jeg jo også lige blevet forlovet med Janni, så der er nok at glæde sig over. Men når det gælder min mave, så er det som om, jeg har skåret den del ud af mit liv. De sidste mange år har jeg kun eksisteret som en person fra brystet og op, fortæller Gitte, der af samme grund aldrig stiller sig fuld figur foran spejlet, når hun har været i bad.

LÆS OGSÅ: Operation giver dig et evigt smil

Det var efter et større vægttab, at Gitte besluttede at få den operation, der skulle få så store konsekvenser. Der var komme en del løsthængende hud på maven, som hun skulle have fjernet. En forholdsvis ukompliceret operation, der dog endte med næsten at koste hende livet.
- Det gik helt galt. Der gik koldbrand i såret. Det bredte sig og de opererede på mig næsten en uge. To gange om dagen fjernede de død hud. Det var en frygtelig tid, siger Gitte, der dog kom ud på den anden side med helbredet nogenlunde i behold.
Til gengæld var hendes mave som et udbombet krater. Det skulle en operation dog rette op på. Men det endte ikke meget bedre. I hvert fald ikke synsmæssigt.
- Jeg skulle åbenbart lære at leve med det. Men det kunne jeg simpelthen ikke. Jeg overlevede kun ved at lade som om min mave ikke eksisterede, lyder det fra Gitte.

Gitte blev udvalgt

TV3-programmet Mit Plastikmareridt vakte dog et håb i Gitte. Tilrettelæggerne søgte deltagere, der havde fået en skønhedsoperation, som var endt i et mareridt. Måske var hun en af de heldige, der blev udvalgt til at få rettet op på sin mislykkede operation. For som hun sagde ved programmets start.
- Hvem kan elske mig, som jeg ser ud.
Ved programmets premiere i denne uge kunne alle dog se en sønderknust Gitte får et blankt afslag af den erfarne speciallæge fra Amalieklinikken, Jens Jørgen Elberg.
- Vi har valgt at sige, at det ikke er fornuftigt at opererer dig. Det er for risikabelt. Du kan dø af det, lød beskeden.

LÆS OGSÅ: Fedmeoperation slog mor ihjel

For Gitte var det ubærligt. For lægerne var enige om, at Gittes maveskind kunne rettes meget op med en kosmetisk operation. Men der var alligevel en årsag til at lægerne på Amalieklinikken ikke turde operere Gitte. Eller rettere - der var fem årsager. Nemlig fem tidligere blodpropper. Fire i benene og et i hjertet. Den sidste sendte Gitte kortvarigt en tur til den anden side.
- Jeg døde. Og desværre skete det foran mine børn. Det sidste jeg husker, var min søn Kevin, der råbte. "Kom for helvede og hjælp min mor". Det var på skadestuen og det var her Kevin senere opdagede, at jeg var blevet helt blå og livløs. Hjertet kunne ikke længere pumpe blod rundt. Jeg overlevede kun, fordi det skete på et hospital, hvor lægerne med det sammen kunne genoplive mig, fortæller Gitte.

Fik dødsangst

I dag har hun stadig mén af blodproppen. Den kostede hende noget følelse i benene og den manglende ilt til hjernen resulterede i en svækket kortidshukommelse. Og i flere år derefter var dødsangsten en trofast følgesvend.
- Men dengang var jeg nødt til at skubbe min egen bekymring væk for at hjælpe mine drenge med at bearbejde deres frygt. Det var jo bange for, at det skete igen, fortæller Gitte.
Men selvom lægerne ganske klart fortalte Gitte, at der en forhøjet risiko for nye blodpropper ved en operation, så har det ikke afskrækket hende fra stædigt at forfølge sin drøm.
- De sagde, det kunne koste mig livet. Men det tror jeg nu ikke. Jeg er ganske godt medicineret med blodfortyndende medicin, og jeg har ikke haft en blodprop siden 2007, fortæller Gitte.

Skal tabe sig

Hendes egen læge har da også indvilliget i at hjælpe hende. Kravet er dog, at hun skal tabe sig omkring 30 kg. Da Ude og Hjemme besøger Gitte er hun da også betydeligt slankere end dengang TV3-programmet blev optaget sidste sommer.
- Jeg har tabt 15 kg. Når jeg kommer ned på omkring 70 kg, så regner jeg med at få en henvisning til en plastikkirurgisk afdeling og så forhåbentlig få den operation. Det vil betyde så meget for mig. Så kan jeg blive et helt menneske igen, fortæller Gitte.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.

En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.

Shorts'ne koster
kun 475,-