Ingen i bussen ville rejse sig for handicappet dreng

2-årige Jack er hjerneskadet og lider af spastiske lammelser. Men da han og hans mor, 24-årige Alisha Frost, i onsdags skulle hjem fra en shoppetur i byen Cardiff i England, nægtede de andre passagerer at flytte sig fra bussens handicap-afdeling – selv om der var masser af andre sæder. Buschaufføren ville heller ikke hjælpe. Til sidst måtte Alisha sætte sig på gulvet med sin handicappede søn. Sagen har skabt debat i de engelske medier.

Lille Jack er hjerneskadet og lider desuden af spastiske lammelser. Alligevel ville ingen rejse sig for ham i bussen.


Tårerne løb ned ad kinderne på 24-årige Alisha Frost, da hun og sønnen, Jack, 2, i onsdags omsider nåede hjem. Aldrig havde hun følt sig så såret og ydmyget. Og rasende.

LÆS OGSÅ: Efterlod baby med Downs

Sagen er den, at Jack er hjerneskadet og lider af spastiske lammelser. Derfor sidder han i en særlig klapvogn, hvor han kan spændes fast.

En dejlig dag endte skidt

Normalt er det ikke et problem, for i de lokale busser er der et område for handicappede, hvor klapvognen kan låses fast, og hvor Alisha kan sidde ved siden af på et klapsæde.

Familien bor i byen Pontypridd i Wales i Storbritannien og havde i onsdags været på en sjælden tur til storbyen Cardiff og shoppe.

LÆS OGSÅ: 9-årig begik selvmord efter skænderi med bror

De havde haft en dejlig dag, men på turen hjem i bussen X4 gik det galt.

Masser af andre sæder

Allerede da Alisha og Jack kom ind i bussen, kunne den unge mor se, at klapsæderne i handicap-afdelingen var optaget af en gruppe midaldrende passagerer.

Der var masser af andre ledige sæder i bussen, så Alisha spurgte chaufføren om ikke han ville bede en af dem om at flytte sig. Men det nægtede chaufføren simpelthen - det måtte Alisha selv rode med, lod han forstå.

LÆS OGSÅ: Dødeligt smittet af storesøster

Lettere chokeret trillede den unge mor sin søns klapvogn ned gennem bussen, kun for at få et endnu større chok.

Vi behøver ikke rejse os for dig

- Jeg spurgte høfligt passagererne, som alle var i 60'erne eller 70'erne, om de ikke godt ville flytte sæde, så jeg kunne parkere klapvognen, men de svarede bare nej. De sagde, at de ikke behøvede at flytte sig for mig, og at jeg bare kunne folde klapvognen sammen og sidde med min søn på skødet, fortæller Alisha.

Hun forsøgte at forklare, at det kan hun ikke, fordi hendes søns handicap gør, at han skal sidde rigtigt og være spændt fast i klapvognens sele, og at han ellers risikerer pludselig at kaste sig fremad.

Måtte sætte sig på gulvet

- Men de ville stadig ikke flytte sig, og chaufføren nægtede at blande sig i diskussionen, fortæller Alisha.

Til sidst måtte hun sætte sig på gulvet i bussen og holde fast på klapvognen med sine ben - der var nemlig ikke plads til, at hun kunne låse den fast.

LÆS OGSÅ: Far banker sin søns voldtægtsmand

Vred og såret begyndte Alisha at græde, men heller ikke det tog hverken chaufføren eller de ældre passagerer notits af. De lod blot som ingenting.

Busselskabet undskylder

Da Alisha stod af, sagde hun grædende til chaufføren, at hun syntes, det var uanstændigt, at han havde nægtet at hjælpe hende.

Og nu lader det omsider til, at Alisha og Jack får en oprejsning.

Siden den unge mor i fredags stod frem i de britiske medier og fortalte sin historie, har busselskabet, Stagecoach i South Wales, indledt en undersøgelse af forløbet.

LÆS OGSÅ: Brudepar endte i detentionen på bryllupsnatten

- Sagen bliver lige nu efterforsket med henblik på afhjælpende handling, og vi vil gerne give den omtalte kvinde og hendes søn vores uforbeholdne undskyldning, lyder det fra en talsmand fra busselskabet.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-