Jalousien skræmte min kæreste væk

Tines hjerte brast den dag hendes kæreste havde fået nok. Tines evige trang til at styre og kontroll½ere skræmte ham væk.

Tines hjerte brast den dag, da hendes kærlighed og faderen til hendes søn Oliver på seks måneder havde fået nok.

- Nu kan jeg ikke mere, havde han sagt, mens han pakkede en taske og flyttede fra deres fælles hjem i Vallensbæk.

Det var Tines evige trang til at styre og kontrollere sin kæreste, der til sidst tærede så meget på hans kærlighed, at han måtte væk. Det vidste Tine ikke på det tidspunkt, men hun kom snart til at indse, at hun kun kunne takke sig selv for sit knuste hjerte.

- Jeg havde travlt med at forhindre andre kvinder i at tage min mand. Men i virkeligheden var der slet ikke brug for andre, for jeg klarede jo helt selv at skræmme ham væk, forklarer 34-årige Tine Jensen fra Herlev.

Hun kan i dag se, præcis hvorfor hendes 35-årige kæreste Michael forlod hende, og derfor bebrejder hun ham ikke længere.
- Ingen ville kunne holde det liv ud, som jeg bød Michael. Han arbejdede som sælger, og hver gang han skulle have et møde, udspurgte jeg ham både før og efter, om mødet var med en kvinde, hvor gammel hun var, hvordan hun så ud, om hun havde taget initiativet til mødet, og hvordan hun havde opført sig før, under og efter mødet. Stakkels Michael. Det var jo bare hans arbejde, men jeg var lige så slem til at ville styre hans fritid. Han måtte ingenting, fortæller Tine.

Konstant i dårligt humør
I dag er hun flov over, hvordan hun kontrollerede sin kæreste. Hvis Michael skulle noget, som Tine ikke kunne lide, fordi han kunne risikere at møde en anden kvinde, gav hun ham et ultimatum.
- Så må du vælge mellem det eller mig, havde hun sagt hver gang. Og det var uanset hvor ubetydelig en ting, det handlede om.

- Min jalousi var sygelig, og jeg kunne slet ikke se det selv. Jeg bildte mig ind, at det var helt normalt i et parforhold. Hans venner må hade mig, for jeg var slem til at forhindre ham i at se dem, erkender Tine.

Hun var konstant i dårligt humør, fordi hun forestillede sig de mest sårende og skrækkelige ting, som hendes kæreste kunne gøre mod hende. I virkeligheden gjorde han intet galt, men hendes jalousi og ønske om at kontrollere ham, fik ham til gradvist at trække sig mere og mere væk fra hende og lade være med at fortælle ting, som han vidste ville blive et problem, selv om de ikke burde være det. Til sidst måtte han flytte.

[email protected]

Du kan læse mere om Tines jalousi i Ude og Hjemme nr 34 2009, hvor Tine fortæller om, hvordan hun vandt sit livs kærlighed Michael tilbage og nu venter deres andet barn.