Janni blev snydt af net-svindler

Janni kom i kløerne på en net-svindler, som udgav sig for at være en amerikansk enkemand. Hun blev lovet evig kærlighed, villa med swimmingpool og diamantring - men i virkeligheden var det kun penge, han var ude efter.

Foto: Jacob Ljørring

I en måned gik Janni rundt og glædede sig. Den enlige mor fra Hvidovre var sikker på, at hun endelig havde fundet kærligheden igen.

Han var en 48-årig amerikansk enkemand, der arbejdede som soldat og for tiden var på en mission i Afghanistan. De havde aldrig mødt hinanden fysisk, men forholdet udviklede sig hurtigt gennem de lange breve, som de skrev til hinanden.

Havde stjålet soldats identitet
I dag er virkeligheden en helt anden. Manden, som lovede hende guld og grønne skove, var en net-svindler. Formentlig en afrikaner, som havde stjålet identiteten fra den virkelige Ronald Cutler via internettet og derefter brugte hans navn og private billeder til at vække tillid og narre penge fra kærlighedssøgende kvinder i den vestlige verden.

- Vi chatter hver aften, og han begynder at sende kærestebeskeder til mig, fortæller Janni. Allerede efter få dage skriver han, at hun er kvinden i hans liv.

- Det blev mere og mere kærligt, men stadig på en pæn måde. Jeg tænkte, at det måske var lidt for meget, og jeg spurgte ham, om han var reel. Men han skrev, at jeg bare skulle stole på ham.

Fortalte sin datter om ham
Ronald Cutler tjente 45.000 dollars om måneden og var rig. Han ville købe en villa med swimmingpool og give Janni en diamantring, når han kom til Danmark.

Hun skrev også søde ord til Ronald og fortalte sin datter Camilla om ham. - Det lyder spændende - men pas nu på, mor, havde Camilla sagt. Men Janni var opsat på at give det en chance.

- Jeg skrev, at jeg var begyndt at få følelser for ham, og jeg blev varm om hjertet, når vi skrev sammen. Når jeg lukkede øjnene, kunne jeg se mig selv sammen med Mr. Cutler. Jeg gik endda ind på Udlændingestyrelsens hjemmeside for at undersøge, hvordan reglerne var, hvis han nu skulle blive her, fortæller Janni.


Læs om storsvindleren, der endelig fandt kærligheden


Bad om penge
Men så knækkede filmen, og det gik op for Janni, at hun var ved at blive snydt. 14 dage før, Ronald skulle ankomme, bad han pludselig om penge. Han skulle bruge 400 euro, fordi han skulle udfylde en formular. Pengene skulle bruges til, at det amerikanske forsvar kunne ændre hans fly-detaljer. Desværre havde han ikke adgang til sin net-bank i Afghanistan, og derfor skulle Janni overføre pengene til en anden konto.

- Jeg blev så skuffet, da han bad om penge. Først blev jeg både vred og skuffet - men så begyndte jeg at grine. Det hele virkede pludselig så tragikomisk, fortæller Janni og uddyber. Jeg skrev "Shame on you!"

Jeg fortæller min historie, fordi der er mange derude, som sidder i den samme situation som mig. Mit råd er, at man skal bruge sin sunde fornuft og aldrig sende penge til nogen.

Oplevelsen med Ronald Cutler har da heller ikke afskrækket hende helt.

- Kærligheden må være derude et sted.

Læs om Charlotte, der vækkede sit barn til live med med sit eget hjerteslag