Jeanne blev svindlet af sin kæreste gennem 10 år

Jeanne faldt pladask for den charmerende Frederik og forestillede sig, hvilket dejligt liv de skulle have sammen. Men efter to år fandt hun ud af, at han havde bedraget hende for en masse penge, og alligevel blev hun i forholdet, der endte med næsten at koste hende livet.

Den tunge vejrtrækning fra sofaen i stuen er den eneste lyd i lejligheden på Nørrebro. Hans øjne er lukkede, og Jeanne ved, at det er nu.

På tåspidserne lister hun ind i soveværelset. Lukker døren på klem og smyger sig ind under sengen, hvor der er fyldt op med ting. Men helt inde bagved finder hun det, hun søger. En sportstaske. Hun kan mærke hjertet dunke under blusen, og frygten er som et slør omkring hende.

Lige så stille trækker hun lynlåsen tilbage, og en bunke papirer kommer til syne. Papirer fra Diners Club. Statoil. Kvitteringer fra computerudstyr og rykkere i lange baner, nye bankkonti og lån, og da hun kigger oppe i højre hjørne, ser hun sit navn. Det går igen på alle papirerne. Den tunge vejrtrækning er stadig intakt inde i sofaen, men midt på gulvet i soveværelset ramler Jeannes verden sammen.

– Når jeg tænker tilbage på den tid, kan jeg ikke forstå, at jeg kunne være i det så længe. Jeg synes selv, at jeg er et fornuftigt og intelligent menneske, men han var så dygtig til at manipulere mig, så selv om jeg godt kunne se, at det var virkelig skidt, så havde jeg stadig troen på, at jeg kunne få ham på ret køl, fortæller den nu 45-årige Jeanne Hultmann.

Læs også: Lis advarer: Svindler stjal mit hjerte - og mine penge

Faldt pladask

Med en række problematiske forhold bag sig følte Jeanne, at hun var klar til at starte på en frisk. Hun var i gang med en uddannelse som bioanalytiker, og en dag på studiet fik hun øje på den charmerende Frederik. Han var den godmodige type med et venligt ansigt, og var der nogen, der havde brug for hjælp, var han der med det samme.

Jeanne faldt pladask for ham, og efter at have tilbragt en nat i hendes lejlighed flyttede han ind.

– Jeg var overbevist om, at jeg havde fundet den rette. I de forhold, jeg havde været i tidligere, havde jeg ikke følt, at jeg var god nok, men her var en person, der elskede mig præcis, som jeg var, fortæller Jeanne.

Frederik droppede efter et par måneder ud af studiet, fordi han var blevet headhuntet til et job. Jeanne var stolt af sin kæreste, og han kvitterede med at invitere hende på rejser og forkæle hende med champagne og kærlighedserklæringer.

Se også: Ærlige Tina fra TV3's "Luksusfælden": Gælden skyldtes narko

Alt på kredit

Men som tiden gik, begyndte Jeanne at undre sig over forskellige episoder. Da de var på en rejse til Island, tilbragte de næsten hele ferien på værelset. Når de skulle spise, var det roomservice, og de havde minimal kontakt til andre mennesker.

– Han sagde altid, at når man havde penge, så kunne det bedre betale sig at købe på kredit. Det var noget med, at der var nogle økonomiske fordele, fortæller Jeanne, der langsomt havde overgivet sin økonomi til kæresten. Han gav hende kontanter, og hun skænkede det ikke en tanke, at hendes højtelskede kæreste løbende var i gang med at ødelægge hendes økonomi.

Men efter at han havde bestilt en rejse til Nordafrika til Jeanne, ham selv og Jeannes far, der i sidste øjeblik blev aflyst, fordi rejsen ikke eksisterede, havde de mange mystiske episoder hobet sig op.

 Da hun fandt sportstasken under sengen, svor hun, at det var slut. Med tasken over ryggen cyklede hun grædende ud til sin mor på Østerbro i København. Da de havde regnet det hele sammen, viste det sig, at Frederik havde optaget lån for 233.000 kroner i hendes navn.

– Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at mit hjerte kunne tage så meget fejl. At han kunne bedrage mig på den måde bag min ryg. Han havde siddet i min lejlighed og gjort det, mens jeg var på studiet, for det job, han havde sagt, han havde, var jo også løgn. Problemet var bare, at jeg stadig elskede ham, fortæller Jeanne, der den efterfølgende tid blev bombarderet med kærlighedserklæringer og undskyldninger.

Familiens ultimatum

Jeanne og Frederik endte med at finde sammen igen. Når hun lå i hans favn, havde hun troen på, at de nok skulle klare det hele sammen, og den anmeldelse hun havde indgivet til politiet, valgte hun at trække tilbage. For at kunne dette måtte hun indvilge i at påtage sig gælden.

– Min familie havde meget svært ved at forstå mig, og det kunne jeg godt forstå. Men i stedet for at være der for mig gav de mig et ultimatum. Enten gik jeg fra Frederik, ellers ville de ikke være i mit liv. Så det endte med, at han var den eneste, jeg havde, fortæller Jeanne.

I begyndelsen følte hun sig lykkelig, og da graviditetstesten var positiv, var hun overbevist om, at de nok skulle skabe den familielykke, som hun altid havde drømt om.

Men allerede under hendes barsel var der igen noget galt. Frederik havde ifølge ham selv etableret et firma, der samarbejdede med IBM. Men da han en dag havde købt nye møbler og to legestativer til datteren, gik der ikke lang tid, før politiet bankede på døren.

Læs også: Janni blev snydt af net-svindler

Ødelagt af stress

Det var en presset situation for Jeanne. Stressen og håbløsheden galoperede i kroppen, og da hun en dag stod og ventede på bussen ved et sving, hvor der kom store lastbiler susende forbi, blev hun ramt af en skræmmende tanke. 

– Hvis jeg bare gik to skridt ud på vejen, ville det være overstået. Så ville jeg kunne slappe af. Jeg var så ødelagt af stress, fortæller Jeanne, der med tanken på datteren holdt sig væk fra kørebanen.

Men langsomt begyndte Jeanne at krakelere, og til sidst måtte hun sygemelde sig. Hun havde svært ved at stå op om morgenen, og det minimale overskud, hun havde, brugte hun på datteren. Alligevel holdt hun fast i forholdet til Frederik.

Men en dag, da hun fik en opringning fra sin far i Thailand, vidste hun, at hendes forhold definitivt måtte slutte.

– Han fortalte mig, at alle hans kort var blevet spærret, og da han spurgte, om det kunne være Frederik, var jeg jo ikke i tvivl. For selvfølgelig var det det. Den dag kunne jeg ikke mere, fortæller Jeanne, der endelig fik smidt Frederik ud. Langsomt begyndte hun at bygge sig selv op igen.

Stædigheden tog over

Det er nu otte år siden, at Jeanne brød med den mand, der i 10 år formåede at svindle hende for hundredtusindvis af kroner.

Datteren ser ikke længere sin far, og Jeanne har efterfølgende fundet ud af, at han har svindlet mange kvinder efter hende. Han har flere fængselsdomme bag sig og sidder på nuværende tidspunkt i fængsel for bedrageri. 

Hvorfor Jeanne lod det komme så vidt, har hun selv svært ved at svare på.

– Jeg tror, at min stædighed tog over, og jeg tænkte ikke længere på, hvad der var godt for mig, men at det bare skulle lykkedes at få ham på ret køl. Han var mit sårede barn, jeg skulle passe på, men det endte jo med, at det var mig, der gik ned med flaget, fortæller Jeanne, der i dag bor sammen med sin kæreste og deres sammenbragte børn.