Jeg forlader dig aldrig Kristian

Anett og hendes mand drev landets største blomstergartneri. Men så skete ulykken, der kunne få både deres kærlighed og den blomstrende forretning til at visne. Kristian fik en hjerneskade og blev et andet menneske.

Et liv med blomster. Anett og Kristian står sammen i medgang og modgang. 

Det var den 16. juni 2014 præcis klokken 18.10, at livet ændrede sig for Kristian Madsen og hans kone Anett. Ulykken er filmet af et overvågningskamera foran parrets hjem i Søhus i Odense, så der er ingen tvivl. Kristan står på stigen og er ved at fjerne en tyk gren. Pludselig falder grenen ned. Den rammer Kristian i hovedet og sender ham mod jorden, hvor han ligger bevidstløs.

Finder sin mand livløs

Præcis en time senere fanger kameraet en kvinde med to hunde på vej hjem fra gåtur. Det er 54-årige Anett Madsen, der havde taget turen rundt om parrets gartneri i Odense. Det var en lang tur på over to kilometer for Gartneriet PKM er landets største blomstergartneri med et salg af millioner af klokkeblomster til hele Europa. Det første Anett ser, er en tyk gren. Så ser hun stigen, og så ser hun sin mand på græsset. 

LÆS OGSÅ: Jeg faldt for den forkerte

- Han ligger bare der med et dødt blik. Jeg slår ham på kinden for at få liv i ham, men han er umulig at nå. Det er ekstremt skræmmende, men det er som om, jeg er to personer. En, der står i vild panik og så en, der heldigvis kan handle køligt og velovervejet, fortæller Anett. 

Vejrtrækningen stopper

Hendes søn, 18-årige Andreas, kommer til. Han har lige fået kørekort - og dermed har han også lært førstehjælp. Anett beder ham gøre, hvad han har lært.  Det er kritisk for Kristians vejtrækning stopper, da de lægger ham i nato-stilling. Andreas giver ham kunstigt åndedræt og så skiftes de ellers til at give Kristian hjertemassage, indtil ambulancen når frem efter 11 minutter.

LÆS OGSÅ: Jeg fik det forkerte barn med hjem

Det er snart to år siden nu. Da Ude og Hjemme er på besøg, sidder Kristian i en kørestol og Anett må hjælpe ham ud på gårdspladsen. Der er en dyb ømhed over Anett, når hun giver sin mand et støttende klem. For det er svært at tale om. Ulykken, der trak ham ned fra direktørstolen i gartneriet og senere også som formand for Dansk Gartneri. 

Læs hele historien i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 25. maj 2016.