Jeg har udsat min død

Brittany Maynard, 29, besluttede for længe siden, at hun ville dø 1. november. Hun er uhelbredelig syg af cancer i hjernen og ville sikre sig selv en værdig død. Hun satte endda dato på. Men heldigvis har hun det lige nu så godt, at hun har udsat sin egen død.


-Jeg har stadig glæde ved livet. Jeg har det skønt sammen med min familie og venner, sådan siger Brittany Maynard på en ny video, hun har lagt ud på hjemmesiden passion and choises, hvor hun forklarer, hvorfor hun alligevel ikke vil dø 1. november.

-Men det vil ske. Jeg kan mærke, jeg bliver mere og mere syg hver dag, siger Brittany.

LÆS OGSÅ: Om 24 dage dør Brittany

Tilbage i januar sidste år begyndte Brittany at lide af voldsom hovedpine. Det var kort efter hendes bryllup med Dan Diaz, 42, og parret prøvede på det tidspunkt, at få et barn. I stedet fik Brittany nytårsdag i år at vide, at hun havde kræft i hjernen.

Brittany blev opereret, men uden held. Tre måneder efter sin operation i april fik hun at vide, at der ikke var mere at gøre, og lægerne gav hende omkring seks måneder at leve i.

Frygtelig måde at dø

Hun er ramt af cancersygdommen glioblastoma i fase 4, en ondartet hjernesvulst.

-Jeg har talt med mange eksperter om, hvordan min død af sygdommen ville forløbe, og det er en frygtelig, frygtelig måde at dø på. At være i stand til slev at vælge at forlade verdenen med værdighed, er langt mindre skræmmende, sagde hun til magasinet People, da hun skulle forklare sit valg..

LÆS OGSÅ: De er vilde med Hayley

Derfor har hun besluttet, at hun skal dø 1. november.

Da Brittany fik sin diagnose, boede hun og hendes mand i Californien, hvor aktiv dødshjælp ikke er lovligt. Derfor er de nu flyttet til byen Portland i staten Oregon, hvor det er tilladt.

Kæmper for værdig død

Her vil hun ende sit eget liv ved at tage medicin, hendes læge har udleveret til hende.

Hun har også startet en kampagne for retten til en værdig død. Hun har indspillet en video og tilsluttet sig kampagnen Compassion and Choises, der kæmper for retten til at vælge en værdig død. For retten til aktiv dødshjælp.

Læs også: Hjælp med at opfylde Annas drøm
I videoen fortæller Brittany Maynard om sine ønsker, og også hendes mand, Dan Diaz, og hendes mor, Debbie Ziegler, er med.

-Brittany havde valgt datoen 1. november med stor omhyggelighed.

-Det er vigtigt for mig, at være med til at fejre min mand fødselsdag den 26. oktober. Men jeg kan også mærke, at jeg bliver mere og mere syg, jeg har flere smerter, anfald og vanskeligheder, så det bliver 1. november, forklarede Brittany ifølge People.

Nu har hun heldigvis udsat sin beslutning.