Jeg var aldrig god nok

I en stor del af Tommys barndom var vold og utryghed hverdag. Som voksen higede han efter den aner-kendelse, han aldrig fik som barn. Men til trods for, at det gav ham en succesfuld karriere, fulgte de negative tanker med. Dem er han ved at slippe nu – takket være hustruen Marin.

Slaget fra den fuldvoksne hånd brænder på 7-årige Tommys kind. Præcis som den har gjort så mange gange før. Men denne dag stopper det ikke der. Selv om han dækker hovedet med hænderne, bliver hans stedfar ved, indtil Tommy kan se sine bukser blive våde af tis. Med et lydtæppe af råb og hånlige bemærkninger bliver han trukket ud på badeværelset. Døren bliver lukket, og selv om han kan høre sin mor hamre på døren, bliver hans bukser trukket ned, og han mærker smerten fra slagene. Han bliver spulet med koldt vand, og da vandet bliver slukket, får det sidste slag i hovedet Tommys øjne til at flimre, og han rammer gulvet med et brag.

LÆS OGSÅ: Jeg har svigtet mine børn

– Vi talte aldrig om det. Hverken min bror og jeg eller min mor. Det var som om, der var en indforståethed om, at det skulle vi ikke nævne noget om, fortæller den nu 48-årige Tommy Bentsen, der arbejder som afdelingschef i en virksomhed, hvor han har ansvaret for 60 medarbejdere.

Tommy voksede op i Sønder Tranders ved Aalborg med sin mor og stedfar. Som 4-årig døde hans rigtige far, og da hans mors nye mand flyttede ind, blev hverdagen hurtigt præget af frygt.

LÆS OGSÅ: Charlotte blev svigtet før fødslen

– Noget af det første, jeg kan huske, var, at han fjernede alle billederne af min far og rev dem i stykker. Hurtigt blev det også klart, at hvis man kom for sent eller havde lavet drengestreger, så var der tæsk. Men det kunne også komme umotiveret, og det gjorde, at jeg altid var på vagt. Jeg prøvede at aflæse sindsstemningen, så jeg kunne forberede mig på slagene. Få gange lykkedes det, andre gange ikke.

LÆS HVORDAN TOMMYS BARNDOM PÅVIRKEDE HAM SOM VOKSEN, OG HVORDAN HANS KONE HAR HJULPET HAM TIL AT BLIVE ET BEDRE MENNESKE. DET ER I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 11. MAJ 2016.