Jeg vil helst dø i Danmark

Den populære forfatter, Jane Aamund, som i denne uges Ude og Hjemme står frem og fortæller, at hun nu er så hårdt plaget af sygdom og smerter, at hun vil søge aktiv dødshjælp, er ifølge Berlingske allerede i fuld gang med planlægningen af sin egen død. Selvmordsklinikken i Schweiz er blot en ud af mange muligheder. Allerhelst vil Jane dø i Danmark med sine børn og børnebørn omkring sig.

Jane Aamund har skabt stor debat, efter hun er stået frem med sit ønske om at søge aktiv dødshjælp.

- Tak skal I have, hvor den artikel har givet genlyd!

Sådan skriver Jane Aamund i en e-mail til Ude og Hjemme. Efter den 77-årige succesforfatter i denne uges udgave af Ude og Hjemme valgte at stå frem og fortælle åbent og ærligt om sine planer om at søge aktiv dødshjælp, er hun blevet kimet ned af stort set samtlige danske medier.

LÆS OGSÅ: Jane Aamund vil søge aktiv dødshjælp

Over 100 mails har hun modtaget, tv-stationerne står på spring for at interviewe hende, og på Facebook vælter det ind med medfølende og rosende kommentarer fra folk, som hylder hende for sit mod og sin åbenhjertighed.

I fuld gang med planlægningen

Som beskrevet i Ude og Hjemme vil den populære forfatter søge aktiv dødshjælp, fordi hun nu er så hårdt plaget af sygdom og smerter, at hendes liv er blevet uudholdeligt.

LÆS OGSÅ: Jane Hoffmann sov ind med et smil

I artiklen roser Jane Aamund desuden 53-årige Jane Hoffmann, som i januar tog sit liv på selvmordsklinikken Dignitas i Schweiz, fordi hun stod frem og fortalte sin historie. "En helt", kalder Jane Aamund ligefrem Jane Hoffmann.

Selv er Jane Aamund nu med egne ord "i fuld gang" med at planlægge sit selvmord. I en e-mail til Berlingske i går, onsdag, forklarer hun:

Undersøger alle muligheder

"Jeg er så langt, at jeg har haft samtaler med repræsentanten for Dignitas. Jeg har fået at vide, hvilke papirer jeg skal fremskaffe. Det er mange, og det tager lang tid, men jeg er i fuld gang. Men inden vil jeg afsøge alle de steder i både Holland og USA, hvor de også har hjælp til selvmord. Jeg vil virkelig lave research på det, så alting er, som jeg kunne tænke mig det."

I lighed med Jane Hoffmann, som mente, at det var "uartigt" at syge mennesker som hende selv var nødsaget til at rejse til udlandet, for at få, hvad hun selv betegnede som "en værdig død", piner det Jane Aamund, at hun ikke kan få aktiv dødshjælp i Danmark.

LÆS OGSÅ: Jane Hoffmann talte ved sin egen begravelse

Vi dør jo alene

"Helst ville jeg selvfølgelig have, at det foregik på et hospice her i Danmark, hvor jeg kunne have mine børn og børnebørn omkring mig, men det kan jeg altså ikke. Så må jeg jo af sted, men sådan er det. Vi fødes alene, og ja, vi dør jo også alene, de fleste af os", skriver hun til Berlingske Tidende.

Lige nu er Jane udmattet og træt, efter at være blevet centrum for en heftig diskussion om aktiv dødshjælp i medierne. Men, som hun skriver i en e-mail til Ude og Hjemme:

"Den (diskussionen, red.) tager jeg gerne, selvom de sidste dage har forværret min situation."

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-