Jeg ville dræbe min søn

18 timers konstant babygråd fik 28-årige Diana til at fantasere om at slå sin nyfødte søn ihjel. De forbudte tanker var ved at drive hende til selvmord. I dag efterlyser hun større forståelse for kvinder, der har en hård start på moderskabet.

Jeg kunne mærke, at det sitrede i fingrene. Jeg havde lyst til at ruske ham, kaste ham ind i væggen. Bide ham. Alt for at han holdt op med at græde.

28-årige Diana Thaulow sidder i sofaen i huset i Næstved og fortæller om de måneder, der står som det værste tidspunkt i hendes liv. På skødet sidder hendes 10 måneder gamle dreng, Toke, og pludrer. Han smiler. Det samme gør hans mor, når hun kigger på ham.


Læs også: Katherina fra De unge mødre: Taler ud om fødselsdepression

Bare få måneder tidligere var synet af den lille dreng lige ved at drive den unge mor til selvmord.
Der var ellers smil og glædestårer, da lille Toke kom til verden. Moderkærligheden var på sit højeste, da hun fik sin lille søn i armene, og da Diana kunne tage ham med hjem, var det med udsigten til en barsel med hygge og kærlighed.

Græd konstant

Men den lille dreng havde kolik, og den konstante gråd begyndte langsomt at rive den nybagte mor fra hinanden. Hun sov, siddende i sofaen, og først klokken halv fem om morgenen begyndte gråden at stilne af.


- I starten var jeg optimistisk og tænkte, at det var en periode. Jeg prøvede at trøste ham, men der var ingenting, der virkede, og efter tre måneder begyndte jeg for alvor at få nogle af de frygtelige tanker, fortæller Diana Thaulow.

Ville skade ham

Den hårdtprøvede mor begyndte at forstille sig, hvordan hun kunne gøre ham fortræd, og som tiden gik, blev tankerne hyppigere.
- Jeg vidste godt, at tankerne var forkerte, men jeg kunne ikke stoppe dem. Toke var også meget fysisk, når han skreg. Han kunne rive og slå, og jeg begyndte at tænke, at det var fordi, han hadede mig, forklarer hun.

Læs også: Lili overvandt sin fødselsdepression

Udadtil prøvede Diana at opretholde facaden. Hun tog af sted for at være sammen med mødregruppen, men hun nævnte ikke de forbudte tanker.


- Mødregrupper handler ofte om at fortælle om det perfekte barn. Så jeg var nok bange for at blive dømt til at være en dårlig mor, hvis jeg fortalte, hvordan jeg rent faktisk havde det, forklarer Diana.

Brød sammen

En dag kunne hun ikke mere. Efter at Toke for første gang ikke havde skreget, sad Diana og ventede på, at det skulle ske. Hun kunne ikke sove til trods for, at hun var i enormt søvnunderskud. Og da hun igen kunne høre den høje gråd, brød hun sammen.


Dianas mand, Henrik, opfordrede hende til at opsøge en læge. Hun blev diagnosticeret med en fødselspsykose og henvist til en akut psykiatrisk afdeling. En sygeplejerske opfordrede hende til at tilslutte sig en speciel mødregruppe, hvor alle kvinderne havde det svært med moderrollen.

Læs også: pernille turde ikke være mor

- Det var en enorm befrielse at høre, at man ikke var alene om sine tanker, og når jeg kigger tilbage, blev det en væsentlig del af min behandling.


Gråden fra Toke aftog langsomt, men selv om det hjalp at høre historier fra kvinder i samme situation, forsvandt Dianas tankemylder ikke. Hun opsøgte igen hjælp, men fik at vide, at hun skulle vente seks måneder på behandling, og en dag var det ved at gå galt.

Overvejede selvmord

- Jeg var hjemme, og vi havde en fremvisning, fordi vi var i gang med at sælge vores hus. Jeg skulle gøre rent og rydde op. Da jeg så lagde Toke til at sove, ville han ikke. Jeg kan huske, at jeg tog ham op i armene, og jeg følte bare et stort had til ham. Så jeg sagde "Hold din kæft og lad mig være!". Der følte jeg, at jeg var nået dertil, hvor jeg ikke kunne se nogen anden udvej end at tage mit eget liv, fortæller Diana.

Pludselig kom kærligheden


Hun måtte dengang få sin mand til at tage over i meget af det praktiske arbejde med deres søn.
- Jeg havde så megen skyldfølelse, og jeg begyndte kraftigt at overveje, at hvis jeg hoppede ud fra vores første sal og landede på hovedet, så ville jeg måske dø. Jeg kunne simpelthen ikke bære at være sådan en dårlig mor.
Men en dag da familien en dag kom hjem fra fødselsdag, skete der noget, der forandrede Dianas syn på sin søn.
Fra stuen hørte hun et vræl fra Tokes værelse. Et kort sekunds uopmærksomhed havde fået den vildfarende dreng til at falde ned fra puslebordet, og med de værste billeder printet ind på hornhinden, løb Diana ind på værelset.


- Jeg kan huske, at jeg flåede ham ud af armene på Henrik, og lige der var det som om, seks måneders uforløst moderkærlighed skyllede ind over mig. Jeg fik bare den der grundfølelse af, at der aldrig skulle ske ham noget ondt, fortæller Diana, der er uddannet pædagog.

Se video: Camilla blev mobbet gennem syv år

I dag er der kun smil og kærlige blikke, når Diana kigger på sin lille søn.
Toke har rystet søvnen af sig og er kravlet ned fra sin mors skød. Hun kvitterer endnu en gang med et smil og sætter sig ned på gulvet, hvor den lille dreng allerede er i gang med legetøjet.

- Når jeg kigger på ham, kan jeg slet ikke forstå, at jeg har haft de her tanker. Han er jo verdens dejligste guldklump.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-