Kasseret af adoptivmor

Hans historie vakte harme i hele verden: En kun syvårig adopteret dreng blev i 2010 sat alene ombord på et fly fra USA til Rusland. Han troede, at han skulle på udflugt. Sandheden var, at hans adoptivmor havde fortrudt. Som det første medie møder Ude og Hjemme drengen i hans nye liv. Læs hans utrolige historie her.

Foto: Gregers Overvad

Da Justin tidligt om morgenen blev sat alene på flyet fra United Airlines, havde hans bedstemor forklaret ham, at han skulle ud på en udflugt til det land, hvor han et halvt år tidligere var blevet adopteret fra. Det var løgn.

I virkeligheden skulle han sendes væk. Nancy Hansen udførte en grusom plan, som skulle hjælpe hendes datter, 34-årige Torry-Ann Hansen, af med den adoptivsøn, som hun alligevel ikke ønskede sig.

Kun en skoletaske som bagage
Efter et halvt år i amerikanske Tennessee som adoptivsønnen "Justin Hansen" - blev drengen nu sendt retur til børnehjemmet i Rusland og sit gamle liv som "Artyom Saveliev".

Med en enkeltbillet i hånden blev han sendt ud på en 10 timer lang flyvetur med mellemlanding i Chicago, inden flyet skulle lande i Moskva. Han havde ingen bagage med sig. Blot det tøj, han stod i - samt sin gule regnjakke og en lille rød og blå skoletaske med en pakke kiks og nogle farveblyanter.

Da Artyom ankom til Moskva efter den lange flyrejse, anede han intet om sin mors og mormors grusomme plan. Han blev snart ramt af hjemve og begyndte at græde. Men han skulle aldrig mere hjem.

Læs om de prøvelser et dansk forældrepar måtte igennem, da de skulle adoptere fra Rusland

En mærkelig opgave
I Moskvas lufthavn blev Justin hentet af den intetanende russiske storbyguide Arthur Lookyanov. Han var nogle dage før blevet kontaktet af en amerikansk kvinde, Nancy Hansen, som havde spurgt, om han var ledig til en opgave den 8. april. Arthur havde bekræftet.

Der havde intet stået om, at det var et barn, han skulle tage imod.

- Han virkede til at være i godt humør, da vi kørte ind imod centrum. Men pludselig begyndte Justin at græde. - Han ville hjem til sin bedstemor, fortæller Arthur.


Læs om Klaus Pagh, der ikke får sin søn hjem igen...


Blev del af forræderi
Hans bange anelser blev bekræftet, da de nåede frem til adressen i centrum, som viste sig at huse Uddannelses- og Videnskabsministeriets kontor.

- Der stod en vagt i døren, så jeg gik hen til ham og sagde: "Så er vi fremme!", men vagten kiggede bare underligt på mig.

I et brev drengen havde med stod der: Jeg adopterede Artyom Saveliev den 29. september 2009. Drengen er psykisk ustabil. Da han er russisk statsborger, returnerer jeg ham i jeres varetægt, og jeg ønsker desuden at annullere adoptionen. Torry-Ann Hansen.

Arthur forstod, at han var blevet en del af det mest hjerteløse forræderi mod et barn, man kan forstille sig.

KUN I UDE OG HJEMME:

Ude og Hjemme har som det første blad fundet drengen i Rusland - så i denne uges Ude og Hjemme kan du få hele hans forfærdelige historie, og læse hvordan han klarer sig i sit nye liv...LÆS OGSÅ:

Malou Stella fra De unge mødre: Nu får jeg piller

Kandis-Johnny: Jeg græd af glæde