Kræft i alt sin grusomhed. ADVARSEL stærke billeder

Amerikanske Jenn Alter er træt af lyserøde bånd, blomster, armbånd og kvinder, der smider bh’en i et forsøg på at få folk til at tænke over kræft og give penge til diverse kampagner som Kræk Cancer-kampagnen herhjemme. Hun besluttede sig for at vise kræftens sande ansigt. ADVARSEL: Meget stærke billeder!

Knæk cancer-kampagnen får medierne til at flyde over med historier om kræft. Men vi ved jo, at et billede siger mere end tusind ord. Dette billede gik viralt, fordi det i alt sin grusomhed viser kræftens sande ansigt.

”Her er din fucking brystkræft awareness”.

Så direkte skrev Jann Alter fra Saint Louis, Missouri, USA, da hun uploadede to billeder af et eget bryst på sin Tumblr-blog.

Læs også: Overlevede brystkræft: Viser stolt sine ar - Advarsel: Stærke billeder

Kræft er grimt

Jenn ved, hvad det handler om, for hun har selv haft brystkræft. Og den 36-årige kvinde lægger ikke fingre imellem, når hun beskriver, hvad kræft i virkeligheden handler om.

- Dette var under min strålingsbehandling tilbage i 2013. Brystkræft er ikke sexet. Det handler ikke om at redde brysterne. Det handler ikke om ingen bh-dag, hvilket i virkeligheden bare er en undskyldning for kvinder, så de kan poste sexede billeder af deres brystvorter, der presser mod deres tøj. Det handler om ar, kvalme, smerte, skaldede hoveder, brændt hud og knuste hjerter.

- Hvis dette ikke gør dig ”opmærksom”, så ved jeg ikke, hvad der vil.

- Er det ubehageligt for dig? Det burde det være.

                        

Red brysterne

- Jeg postede billederne, fordi jeg vil vise folk, at brystkræft ikke handler om at ”redde brysterne”. Faktisk ender mange kvinder med at miste deres brystet i et forsøg på at overleve, siger Jenn.

- Denne sygdom er blevet seksualiseret for at få opmærksomhed, og derfor kan samfundet ignorere den brutale, grimme sandhed om brystkræft og brystkræft-behandling. Jeg vil vise den grimme side, siger hun til Daily Mail.

Læs også: Sådan undgår du brystkræft

Blandede reaktioner

Den første reaktion på billederne var ikke positiv. Jenn blev kaldt en ”bitch” (red. kælling), men det lod hun sig ikke gå på af. Hun slettede kommentaren og svarede blot, at kvinden var bange. Og der er da også gode grunde til at være bange.

Jenns billeder er blevet delt og liket omkring 130.000 gange.

- Jeg har fået så mange søde beskeder fra folk, som siger, at jeg har ændret måden, de opfatter brystkræft og kræft generelt, fortæller Jenn, der er ved at komme sig ovenpå sin kræftsygdom.

Læs også: Vivi forlod sin syge mand: Alle synes at jeg svigtede