Kræftsyg 19-årig sagde farvel på Facebook

22.april sagde 19-årige Stephen Sutton farvel på Facebook. Hans kræftsygdom var så fremskreden, at han ikke længere selv troede på, at han ville overleve en dag mere. Så han lagde et sidste billede på af sig selv på Facebook og sagde farvel til hele verden. Men Stephen døde ikke. To dage efter kunne han igen skrive på Facebook. -Jeg er her stadig, skrev han. Stephen fik dog kun en lille måned ekstra. I onsdags, tidligt om morgenen, sov han stille ind.

Han kæmpede. Kæmpede i årevis for sit eget liv og for at redde så mange andre unge liv som overhovedet muligt. Allerede som 15-årig blev Stephen Sutton alvorligt syg af en uhelbredelig kræftsygdom. Chokket var naturligvis voldsomt, men Stephen lod sig ikke slå ud.

LÆS OGSÅ: Sådan kom hun over sorgen
Han besluttede, at han skulle nå at få så meget som muligt ud af livet. Han besluttede samtidig, at han ville starte en indsamling, der skulle gå til forskning i bekæmpelsen af kræftsygdomme, som rammer teenagere.

Håbede på en million

Fra starten satte han et ambitiøst mål. Han ville indsamle 100.000 pund eller knap 1 million kroner. For at gøre indsamlingen kendt og så vellykket som muligt, oprettede han en facebookside, hvor han fortalte om sit eget liv, samtidig med, at han opfordrede folk til at støtte indsamlingen.
-Det er ikke, hvor mange år, man lever. Det er mere, hvad man får ud af livet, sagde Stephen, og det var sådan, han levede.
Selvom Stephens sygdom var hård og nådesløs, forsøgte han altid at finde det positive i livet.

Hvert sekund tæller

-Jeg har set i øjnene, at vi kun lever en gang. I min situation er jeg nødt til, at lade hvert sekund tælle. Men lad nu være at vente på en tragedie, før du for alvor nyder livet. Lav positive ændringer i dit liv allerede i dag, sagde Stephen.

LÆS OGSÅ: Satte ild til sin datters voldtægtsmand
-Hvis man ser på de positive sider af livet, er der altid masser at glæde sig over. Der er så meget, at være levende optaget af.

Stephens positive måde at se livet på. Hans åbenlyse glæde ved at leve, gjorde stort indtryk på alle dem, der læste med på hans Facebook, og pengene strømmede ind til den indsamling, Stephen havde startet.

Nu dør jeg

Kort før han døde, var indsamlingen nået op på 1 million pund, men nu, efter hans tragiske død, har puljen rundet 4 millioner pund. Altså 40 millioner kroner til kampen mod teenagekræft.

LÆS OGSÅ:Mordere fik lange straffe
Men 22.april troede 19-årige Stephen Sutton, at det var slut. Han sagde farvel på Facebook. Hans lunger var så ødelagte af kræft, at han havde svært ved at trække vejret. Så han lagde et sidste billede på af sig selv på Facebook og sagde farvel til hele verden. Typisk for Stephen var det sidste billede ikke et trist billede af en grædende Stephen. Det var en optimistisk og smilende Stephen, der sagde farvel med det billede.
Men Stephen døde ikke. To dage efter kunne han igen skrive på Facebook. -Jeg er her stadig, skrev han. Stephen fik dog kun en lille måned ekstra her på jorden.

Mors gribende farvel

LÆS OGSÅ: Mors rørende brev til Downs-søn
Tidligt onsdag morgen kom den sørgelige meddelelse så på Stephens facebookside, skrevet af hans mor, Jane, der havde tilbragt hele natten ved sin døende søns side, og som holdt ham i hånden, da han udåndede:

"Mit hjerte svulmer af stolthed, men knuses af sorg. Min modige, uselviske, inspirerende søn er fredeligt sovet ind i de tidlige morgentimer i dag. Den konstante støtte og de mange kærlige tanker og hilsner til Stephen gennem årene vil være en stor hjælp i denne svære tid, ligesom det var en stor støtte og hjælp for Stephen gennem hele hans rejse. Vi ved alle, at han aldrig bliver glemt. Hans ånd vil leve videre gennem alt det, han opnåede og delte med så mange. Kærligst. Hans mor."

Verdens bedste irriterende unge

Det strømmede ind med hilsner og trøstende ord til de efterladte, men mest rørende var måske den besked, Stephens storebror, Chris Sutton, 21, skrev på Facebook:

LÆS OGSÅ: Jay kæmpede mod alle odds
"Stephen døde tidligt onsdag morgen. Jeg kunne godt sidde her og skrive ord som inspirerende og stolt. Men ærligt talt, hans liv, og alt det han opnåede, taler for sig selv. Han har ikke brug for en endeløs lovprisning fra min side.", skrev Chris og fortsatte:

"Jeg vil altid huske ham som lidt af en lille, irriterende unge. For sådan er det med brødre. Han var trods alt min lillebror. Men jeg var så heldig, at vokse op med den edste lille, irriterende unge, man kan forestille sig."

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-