Læger overså tvilling da Michelle fik abort

Michelle Hui var ulykkelig, da hun fik foretaget en abort. Men lægerne overså, at hun ventede tvillinger. Derfor fik Megan lov at leve som et mirakelbarn.

Michelle med sit mirakelbarn


Michelle Hui, 31, var knust, da hun besked på, at hun var ved at miste sit ufødte barn. Hun var seks uger henne i graviditeten, da hun en morgen begyndte at bløde, mens hun spadserede på arbejde. Michelle tog straks på hospitalet. Her kunne lægerne efter en scanning fastslå, at hun havde blodpropper i livmoderen, og at fostret ikke ville overleve.

Michelle fik en medicinsk abort, ligesom hun fik ordineret abortpiller. Samme aften måtte den ulykkelige kvinde og hendes mand, Ross Hui, 33, fortæller deres to børn, Mya, 4, og Noah, 2, at de alligevel ikke fik en lillebror eller lillesøster.

Pigen der ikke ville dø

Læs også: Janne overlevede 20 minutter under vand


Mirakel er et stort ord. Men for Michelle Hui er der ikke andre ord, der dækker det, hun har oplevet. I favnen holder den irske kvinde fra byen Country Kildare nemlig datteren Megan, der blev født sund og rask i februar i år. Den bedårende baby er nu kendt i medicinske kredse verden over som "pige, der ikke ville dø".

Da Megans mor fik foretaget abort, overså lægerne på Rotunda Hospital i Dublin nemlig, at Michelle Hui ventede tvillinger. Megan overlevede både den medicinske abort samt abortpillerne uden at nogen overhovedet vidste, at hun eksisterede.
- Vi kan ikke forklare, hvad der er sket, siger chefjordemoder Katherine Hales fra hospitalet i Dublin.
- Megan burde objektivt og realistisk set ikke kunne overleve den behandling, hun har været udsat for. Men engang imellem viser livet sider, som man ikke kan forklare. Vi kan blot konstatere, at Megan har en livsvilje ud over det normale.

Ulykkelig og skuffet

Læs også: Pige hørte sin egen begravelse

Michelle havde ingen idé om, at hun ventede tvillinger. Da hun fik fremprovokeret en abort, var hun derfor 100 procent sikker på, at hun ikke ville få drømmen om at få et tredje barn opfyldt i denne omgang.
- Jeg var helt knust, da jeg fik beskeden om, at jeg ikke kunne gennemføre min graviditet. De næste mange dage husker jeg næsten ikke, fordi jeg var så ulykkelig og skuffet, siger Michelle.

Fem scanninger bekræftede tilsyneladende, at den unge kvinde ikke længere var gravid. Men efter 10 dage blev hun indkaldt til undersøgelse på hospitalet. Lægerne mente, at de måske blev nødt til at fjerne hendes livmoder. Men da den unge læge scannede Michelle, fik han pludselig et chok, og sagde til hende:

"Du tror måske ikke, hvad jeg siger, men jeg observerer hjerteslag".

Så et lille hjerte slå

Læs også: Nyfødt smelter alle hjerter


Lægen stormede ud fra operationsstuen, mens Michelle forsøgte at samle sine tanker. Hvordan kunne lægen konstatere hjerteslag, når hun havde fået en abort? Kort efter kom lægen tilbage med en mere erfaren kollega. Også han kunne af uforklarlige årsager på scanningen se et lille hjerte slå. Der var vildt postyr, mens læger og jordemødre kom til i en lind strøm for at se det, der øjeblikkeligt blev betegnet som et medicinsk mirakel.

Lægerne har ikke kunnet forklare, hvorfor de ikke under de første scanninger i forbindelse med aborten kunne se, at der var et foster nummer to. En teori er, at blodpropperne i Michelles livmoder skyggede for Megan. I den kommende tid blev den gravide kvinde fulgt tæt af lægerne. Man frygtede nemlig, at det lille foster havde taget skade af tvillingens fremprovokerede abort og abortpillerne. Det havde hun til alt held ikke.

Michelle gennemførte en helt normal graviditet, og i februar fødte hun en sund og rask datter på hospitalet i Dublin. Mya og Noah fik alligevel deres store ønske om en lillesøster opfyldt.
- Megan er vores lille mirakel. Jeg har stadig svært ved at forstå, hvordan hun kunne overleve alt det, hun blev udsat for. Jeg har på tidspunkter været vred på lægerne, fordi de overså hende i forbindelse med de første scanninger. Men Alt gik fint, og i dag fokuserer jeg kun på det positive, siger en glad og taknemmelig Michelle.

Aldrig hørt om det før

Læs også: Foto redder Andreas liv


Chefjordemoder Katherine Hales tog imod Megan ved fødslen. Hun er stadig forundret over det, der er sket.
- Jeg har aldrig før hørt om en kvinde, der gennemførte en graviditet efter at have fået en abort og spist abortpiller. Det kan ikke forklares med andet, end at Megan har haft heldet med sig. Og så har hun haft en helt utrolig vilje til livet, siger jordemoderen.


Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-