Lars tabte kampen for livet

Morten og Henrik Andersen gjorde alt hvad de kunne, for at redde deres alvorligt syge far, Lars, hjem fra Kenya til Danmark, for at han kunne få den rigtige behandling. Det lykkedes for de to brødre at få deres far til København, men nu er sønnernes håb om, at deres far ville blive rask, knust. Lars Andersen, 53, tabte sin kamp for livet. Han er afgået ved døden på Rigshospitalet.

Morten og Henrik ved deres fars side på sygehuset i Kenya.


-Vi har en virkelig trist nyhed her til aften. Lars sov ind i går aftes. Han kæmpede bravt, men var meget svækket. Han fik et hjertestop og lægerne forsøgte genoplivning, men det lykkedes ikke. Gennem hele forløbet har Lars' pårørende været ved hans side, og i går aftes var der også familie hos ham, sådan skrev Lars Andersens familie på Facebook-siden "Hjælp Lars Hjem" i tirsdags.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Lars hjem

Lars Andersen drev sammen med sin to sønner, Morten og Henrik en IT-virksomhed i det afrikanske land. Men i efteråret blev Lars alvorligt syg og indlagt på et hospital i Mombasa. Her blev han opereret for et hul på tolvfingertarmen, men havde svært ved at komme sig.

Kom hjem før jul

Der kom komplikationer til, blandt andet en lungebetændelse, og lægerne i Mombasa anbefalede de to brødre, at få deres far fløjet hjem til Danmark for yderligere behandling.

LÆS OGSÅ: Stella vandt kampen mod døden

Men det er dyrt at få transporteret en alvorligt syg fra Kenya til Danmark. Og da faderen havde brugt alle sine penge på at udvikle det ny firma i Kenya, havde han ikke tegnet en forsikring, der kunne hjælpe.

Derfor startede hans sønner en indsamling på Caremaker.dk, og med hjælp fra Falck lykkede det at få transporteret Lars hjem til Danmark lige før jul. Her blev den 53-årige far indlagt på Rigshopitalet, hvor lægerne lige siden har kæmpet for hans liv. Desværre er den kamp nu slut.

Varm tak til alle

Tilbage står Morten, 24, og Henrik, 28, samt resten af familien med en dyb sorg over deres tab. Og samtidig må de stadig slås med en gæld omkring 400.000 kroner for hospitalsregninger og hjemtransport af Lars. Derfor fortsætter indsamlingen på Caremaker.

LÆS OGSÅ: Mine elskede er taget fra mig

-Familien samt alle Lars' nærmeste vil gerne takke Rigshospitalet for en kæmpe indsats og meget opmærksom og omsorgsfuld pleje. Vi har alle følt, at Lars har været i de allerbedste hænder. Vi vil også gerne takke alle jer, der har fulgt os hele vejen med jeres varme hilsner og alle slags bidrag, står der på Facebook.

Du kan følge familien på Facebook her.