Lille Skyla vejede kun 538 gram: Nu kan hun fejre sin 1 års fødselsdag

Lægerne gav ikke meget håb. De troede ikke, den alt for tidligt fødte Skyla Robertson ville overleve. Men nu har hendes mor og far, Nicole og Anthony, fejret deres datters første fødselsdag.

Hun vejede kun 538 gram, da hun blev født 14 uger før tiden. Hendes mor var ramt af fødselsforgiftning, og lægerne gav hverken den lille pige eller hendes mor mange chancer for at overleve den dramatiske fødsel.

Men både lille Skyla og hendes mor, Nicole, greb den chance, der var. 4. april kunne Nicole og Skylas far, Anthony Robertson, feste for Skyla på hendes 1 års fødselsdag.

-At hun nu har sin første fødselsdag, er et mirakel, siger Nicole McGowan, 25, der bor i Johnstone i England og arbejder deltid på en bar, til avisen Daily Mirror.

-Hun har kæmpet sig igennem. Hun er her stadig, og hun er både sund og fræk, smiler Nicole.

Lægerne gav ikke Skyla mange chancer for at overleve. 4. april kunne hende mor og far så fejre hendes første fødselsdag. Foto: POLFOTO

 

Under sin graviditet blev Nicole ramt af en truende svangerskabsforgiftning. Hun blev indlagt, og lægerne forberedte hende på, at hun skulle føde så hurtigt som muligt ved kejsersnit. 4. april scannede de Nicole, og de kunne se, at hendes baby ikke tog næring til sig, og at hun var i akut livsfare. Derfor besluttede lægerne at fortage et kejsersnit med det samme.

-De forklarede, at de var nødt til at gøre noget med det samme, ellers ville mit barn ikke leve næste dag, siger Nicole til Mirror.

LÆS OGSÅ: To ud af tre trillinger født som siamesiske tvillinger: Nu er de adskilt

-Jeg kan huske, de sagde til mig, at en mulighed var at lade hende gå til inde i min mave. Det vil jeg aldrig glemme. Jeg sagde til dem, at de i det mindste skulle prøve, og heldigvis blev hun født og klarede at trække vejret selv.

Det var hårdt for Anthony

Skyla vejede kun 538 gram ved fødslen og var så svag, at lægerne ikke gave meget håb om, at den lille baby ville overleve.

-Det var rigtig hårdt for Anthony. På et tidspunkt sagde lægerne til ham, at hverken jeg eller Skyla ville overleve. Han følte sig hjælpeløs, siger Nicole der i forvejen er mor til to børn til Mirror.

-Det var hans første barn, så det må have endnu hårdere for ham, men han formåede hele tiden at være rolig og fattet.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea: Sidney Lee er ikke far til mit barn

Skyla tilbragte de næste 118 dage på sygehuset, men i dag, et år senere, har hun det godt, selvom hun har nogle eftervirkninger. Skyla blev opereret i hjertet i december, og hun vejer kun det halve af den vægt, børn på et år i gennemsnit har, nemlig knap 4,5 kilo.

Tæt på at kravle

Hvis Skyla var blevet født til termin, ville hun i dag være 9 måneder gammel, og hun har udviklet sig svarende til et barn på den alder.

Hun er tæt på at kunne kravle, og Skyla øver sig hele tiden på at kunne sige sine første ord.

Anthony og Nicole på hospitalet med deres for tidligt fødte datter, Skyla. Foto: POLFOTO

 

Både Nicole og Anthony håber selvfølgelig, at det ikke vil blive nødvendigt, og at Skyla med tiden vil vokse sig ud af problemerne.