Line: Gu skal jeg da ej dø...

Selv midt i den dybeste sorg er der mennesker, der kan sprede håb og lys omkring sig. Sådan et menneske var Line Riis Strini fra Fredericia, der bare 17 år gammel døde af kræft i marts sidste år. Hendes venner har aldrig glemt hende.


Kan du huske billedet af de mange studenterhuer, der lå som en hilsen til Line på hendes grav? Var du en af de mange, der blev dybt grebne af den kærlighedserklæring, det også var, da Lines kammerater fra gymnasiet på den måde ville have Line med i deres glade dag?

LÆS OGSÅ: Lisa døde i sin lykkeligste stund

I hvert fald blev billedet af huerne et af de mest delte på Facebook i sidste uge. Line Riis Strine døde af kræft i marts sidste år. Hun blev kun 17 år. Selvfølgelig blev det af venner og familie oplevet som en dyb, dyb tragedie og et ufatteligt spild af liv. Men Line selv prøvede til det sidste at sprede håb og lys omkring sig.

Håb og glæde over livet

Det er det indtryk, man får, når man læser den hjemmeside Line og hendes familie oprettede, da de skulle samle penge ind til en dyr behandling i Tyskland sidste år.

Gu' skal jeg da ej dø…, hedder siden, der lyser af håb og glæde over livet.

-Line er jo ikke bare en pige der giver op. Hun har igennem hele forløbet troet fuldt og fast på, at hun nok skulle blive rask, så derfor ville hun heller ikke bare give op nu. Line har igennem hele forløbet gået efter, at der er flere ting, der gør at man kan komme igennem sådan et alvorligt sygdomsforløb:

Fightervilje - Ændring at sit livssyn - Positiv tilgang

Luk lyset ind

Alle de ting har hun holdt fast ved sammen med behandlingen, og troen på helbredelse, skriver hendes familie på hjemmesiden på et tidpunkt, hvor de alle håbede på helbredelse.

LÆS OGSÅ: Jesper dobbelte glæde

Til sidst vandt sygdommen over livet. Og på hjemmesiden bliver Line citeret for: "Du kan ikke lukke mørket ude, men du kan lukke lyset ind.

Lad os alle huske på det i hendes ånd.

Kære Line - du vil ALDRIG blive glemt. Du vil ALTID være i vores hjerter."

Vi savner dig

Det beviste hendes klassekammerater, da de sørgede for, at Line også blev en del af deres studenterfest ved at lægge studenterhuer på hendes grav. De lagde et billede af graven op på Lines mindeside på Facebook med ordene:

-Vi ville ønske, du havde din egen hue at tage på. Vi savner dig! Knus og kram fra alle i 3.c.


-I dag har været en overvældende dag på rigtig mange måder, skriver Line Riis Strini's mor på sin Facebookside, den dag, da billedet af studenterhuerne spredte sig på nettet.

Og til kammeraterne skriver hun: -Til jer i 3C og Lines andre venner og veninder, håber i læser alle de rosende ord om jer. I fortjener det så meget, I er fantastiske.

Indtil efteråret 2011 var Line en glad og frisk pige med et liv som så mange andres. Men i oktober begyndte Line at føle sig lidt svimmel. Hun gik til lægen, og efter en række undersøgelser fik hun og hendes forældre, Ann og Peter, en forfærdelig besked. Line havde en svulst i hjernen.

Kastede sig ind i kampen

LÆS OGSÅ: Malie redder sin mors liv

Men hele familien kastede sig ind i kampen mod kræften. Til tider så det positivt ud, andre gange ramte skuffelsen over tilbageslag. Efter halvandet års kamp endte Lines liv 18.marts 2013.

-Himlen er nu blevet en smuk engel og stjerne rigere, skrev familien på hjemmesiden.

Selv efter sin død spreder Line håb til andre syge. Inden hun tabte kampen mod kræften samlede Line citater sammen, der alle handlede om det positive ved livet. Hendes yndlingscitat var som nævnt "Du kan ikke lukke mørket ude, men du kan lukke lyset ind."

Nyt håb for syge børn

Line samlede citaterne som en julekalender med 24 små livsbekræftende citater, som hun gav sine forældre få måneder før hun døde.

I dag har forældrene, Ann og Peter, så trykt de 24 citater som en plakat, der sælges til fordel for Børnecancerfonden. I følge BT har salget betydet, at der nu er gået små 300.000 kroner ind til nyt håb for børn og unge med kræft.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-