Louise får kæmpe erstatning

40-årige Louise Laursen, som i oktober 2007 blev frikendt for mordet på sin mor får nu en ekstra erstatning på en halv million kr. for varetægtsfængsling.

40-årige Louise Laursen, som i oktober 2007 blev frikendt for mordet på sin mor, Hanne Lene Flachmeyer, får nu en ekstra erstatning på en halv million kr. for de 14 måneder, hun sad varetægtsfængslet, mistænkt for drabet. Louise har tidligere fået 350.000 kr. for den tid, hun sad fængslet.

Hanne Lene Flachmeyer blev dræbt af knivstik den 29. juli 2006 i sit hjem i landsbyen Suldrup i Nordjylland. Sagen vakte opsigt, fordi der kun var to mennesker, der kunne have begået drabet: Louise eller hendes far, den tidligere overlæge Jan Flachmeyer. Begge beskyldte de hinanden for at være gerningsmanden.

Til at begynde med blev både far og datter fængslet, men da myndighederne vurderede, at beviserne mod Louise var stærkest, var hun den eneste, der blev rejst tiltale imod. Da hun blev frikendt, opgav politiet den videre efterforskning. Sagen er derfor stadig uopklaret.

I marts i år udgav Louise en bog om de ydmygelser, hun påstår, hun var udsat for, mens hun sad fængslet. I den forbindelse stillede hun op til et interview i Ude og Hjemme, hvor hun blandt andet fortalte, at hun havde set sin far slå moderen ihjel.

- Jeg så, hvordan far stak kniven i mor. To gange. Jeg forsøgte at beskytte mor, men uden held. I chok løb jeg hjem indsmurt i mors blod, forklarede hun.

Om sin far sagde hun: - Han er et ondt menneske, som har gjort det mest frygtelige overfor mig og mine børn. Han er ikke min far mere.

Louise Laursen har to piger på hhv. 14 og ti år.