Margaret blev knivmandens offer

19-årige Margaret Molland Sanden var en smuk og livsglad pige. I mandags mistede hun livet, da en sydsudanesisk asylansøger gik amok med en kniv og dræbte alle i bussen Valdresekspressen i Norge. Ud over Margaret blev en mandlig, svensk sygeplejerske samt bussens chauffør dræbt. Gerningsmanden blev kort efter pågrebet.

Margaret Molland Sanden blev kun 19 år.

På facebook er der allerede oprettet en mindeside for Margaret Molland Sanden, den smukke, 19-årige norske pige, som blev et af de tre ofre i busmassakren i Norge i mandags (du kan se den her). En massakre, som har rystet hele Skandinavien.

To passagerer, Margaret og den svenske sygeplejerske Brahim Khouya, samt bussens chauffør, 55-årige Arve Kvernhaug, måtte betale med deres liv, da en 31-årig sydsudanesisk asylansøger pludselig trak en kniv og gik amok i bussen kort efter kl. 17. Det skete på en øde landevej mellem byerne Årdal og Tyin omkring 220 kilometer nordvest for Oslo.

LÆS OGSÅ: Busmassakren i Norge

Knuget af sorg

Politiet holder ind til videre oplysningerne tæt ind til kroppen, men det står klart, at de tre ofre har kæmpet for deres liv. Gerningsmanden var nemlig selv såret, da han omkring kl. 18 blev afvæbnet og tilbageholdt af to ambulanceførere og nogle brandmænd, som ankom til bussen før politiet.

I går var Norge knuget af sorg og vantro efter den meningsløse massakre.

- Det er tragisk, at noget sådant kunne ske. Der findes ikke ord, lød det i går fra naboen til Margaret Mollands familie, som bor i den lille by Årdalstangen. Her havde Margaret, som selv var flyttet til Oslo, hvor hun læste til ingeniør, været hos besøg hos sine forældre, da hun mandag eftermiddag satte sig ind i bussen for at køre hjem.

LÆS OGSÅ: Nyt spor i Maddie-sagen

Drømte om at blive pilot

Hele den lille by, som tæller blot 1.500 indbyggere, er i chok.

- Hun var den modigste og mest fantastiske pige, jeg nogensinde har kendt, siger Margarets veninde, Kaja Øy til den norske avis Dagbladet.

Andre veninder beskriver hende i de norske medier som "sød og udadvendt", en pige "der kunne snakke med alle", og som "virkelig kunne været blevet til noget stort".

LÆS OGSÅ: Dræbte sin mand med god samvittighed

Ifølge Ekstra Bladet drømte den 19-årige pige om at blive pilot, når hun engang var færdig med sine studier på Høgskolen i Oslo.

Elskede heste

En anden bekendt fra fødebyen, Mari Halvorsen Henanger, siger til avisen VG, at Margaret var vild med heste og ofte red rundt i det smukke landskab omkring byen:

- Hun har dyrket ridning i mange år, og jeg mødte hende ofte, når hun var ude på tur. Hun hilste altid og smilede.

LÆS OGSÅ: Dræbte manden en uge efter brylluppet

I går kom det frem at gerningsmanden, som kom til Norge fra det borgerkrigshærgede Sudan i april, og som boede i et bofællesskab med fire andre asylansøgere i byen Øvre Årdal, allerede i juli fik afslag på asyl. Han skulle have været udvist i går. I stedet er han nu indlagt på psykiatrisk afdeling i Bergen og er sigtet for tredobbelt drab.

Ifølge de norske asylmyndigheder har han ikke tidligere vist tegn på at kunne være til fare for andre.