Marias familie er måske fundet

Noget kunne tyde på, at den 35-årige bulgarske Roma-kvinde Sasha Ruseva vitterlig er Marias mor.

Den engelske avis The Mail har fundet frem til en kvinde i en bulgarsk roma-lejr, som påstår, at hun er mor til Maria. fem af hendes børn ligner til forveksling den blonde pige fra Grækenland.

Albinogener i familien

Sasha Ruseva og hendes mand 37-årige Atana Rusev bor i en Bulgarsk roma-lejr ved byen Nikolaevo. Parret har ti børn, hvoraf fem er lyse i huden og enten rødhårede eller blonde som Maria. Det skyldes ifølge parret, at Atana har albino-gener i sin familie.

På skødet af en næsten voksen pige, sidder en lille pige med knaldrødt hår. Hun ligner til forveksling den blonde Maria fra Romalejren i Farsala, Grækenland. Det samme gør den lille piges storebror, som løber rundt med ru kinder af indtørrede madrester og alt for lidt tøj. Han er lige så lys og blond som Maria.

Mor til mindst 10 børn

Børnene ser måske forsømte ud, men Sasha elsker hver og en, siger hun, og hun beder indtrængende om at få Maria tilbage. Hun var bare 13 år, da hun fik sit første barn. Til journalisten fra The Mail fortæller hun, at hun ikke kan huske alle sine børns navne, fordi der er så mange.

Læs også: En amerikansk familie håber stadig, at Maria er deres forsvundne datter

-Jeg har ikke solgt Maria. Jeg var gravid med Maria, da min mand og jeg rejste til Grækenland for fem år siden for at arbejde. Min ældste datter blev her og passede på de andre børn imens. Da hun blev gift, ville hun væk, og vi var nød til at rejse tilbage til de andre børn, men vi kunne ikke få Maria med, forklarer Sasha.

Glemte aldrig Maria

Hun påstår, at de påkrævede græske fødselsdokumenter var for dyre, og at hun derfor ikke havde råd til at tage Maria med tilbage til Bulgarien. Et græsk fødselsdokument koster ca. 115 kroner. I stedet overlod hun Maria til den kvinde, som hun boede sammen med.

-Jeg fødte Maria for fire og et halvt år siden. Jeg kan ikke huske den præcise dato. Men jeg tog mig af hende i syv måneder, indtil jeg var nød til at rejse tilbage til Bulgarien. Men jeg har aldrig glemt Maria. Jeg tænker på hende hver dag, siger Sasha.

Læs også: Maria nyder sine nye omgivelser på hospitalet hos søde sygeplejersker

Der er altså noget, som kunne tyde på, at det græske roma-par, som Maria blev fundet hos, talte sandt, da de påstod, at de fik Maria fra en Bulgarsk kvinde.

Mor anholdt for baby-salg

Nu vil de græske myndigheder først foretage endnu en DNA-analyse for at fastslå, om Sasha er Marias mor. Derefter vil de til bunds i påstanden om, at Maria blev solgt til parret. Det nægter både Sasha og de anholdte forældre, men flere andre vidner samt Sashas straffeattest tyder på, at de ikke taler sandt.

Det har vist sig at Sasha og Atana ganske rigtigt har registreret en fødsel på et hospital en times kørsel fra roma-lejren i Farsala. Men det er ikke det eneste de græske myndigheder har fundet af oplysninger om Sasha. To gange har hun været arresteret for at forsøge at sælge en baby.

Første gang Sasha blev arresteret var i 2009, da Maria var spæd. Det var muligvis Maria, som var til salg og det får roma-parret, der nu er anholdt, til at virke troværdige i deres påstande om at de købte Maria af en bulgarsk kvinde.

1900 kroner for Maria

I januar i år blev Sasha atter anholdt i et forsøg på at sælge en baby. Det var i byen Thessaloniki ved grænsen til Bulgarien. Da blev barnet tvangsfjernet, mens Sasha blev varetægtsfængslet. Som ved første anholdelse lykkedes det Sasha at stikke af og forsvinde, inden hun blev stillet for retten.

The Mail interviewede flere familiemedlemmer i den bulgarske roma-lejr og en mand, som hævder at være Sashas bror, forklarede at Sasha og Atana solgte Maria til et par i Grækenland for ca 1900 kroner.