Mathias fik en ny mor

For tre år siden døde Mathias’ mor. Den 25-årige højgravide kvinde fik en 10-dobbelt dosis morfin, der slog både hende og datteren Mathilde ihjel. Nu er livet endelig blevet lysere for den lille familie. Mathias har nemlig fået en ny mor.

Foto: Steen Wrem

Line fingerer lidt ved forlovelsesringen, og bliver overrumplet, da lille Mathias kaster sig om halsen på hende. 30-årige Line Larsen har fået en ny familie. Hun er blevet den mor, som fireårige Mathias har savnet i tre år.

- Han kalder mig mor. Det begyndte han pludselig at kalde mig her for et par måneder siden, fortæller Line.

Historien om en mor

Læs også: Isabella fik en ny mor

Line kender hele historien om, hvordan Mathias mistede sin mor og lillesøster. Den 8. september blev Bettina Nielsen indlagt på Næstved Sygehus. Hun var 25 år, højgravid og havde fået et anfald med galdesten. En jordmoder gav hende morfin for smerterne, men ved en fejl kom hun til at give hende en 10-dobbelt dødelig dosis. Efter tre døgn gav Bettinas krop op. Få timer inden hun døde, fødte hun datteren Mathilde på 2000 gram. Morfinen havde også taget livet af hende. Hans far

Anders Riber Schmidt, 31 år, blev tildelt en erstatning på en lille million, men penge kan aldrig erstatte en mor.

- Mathias kan ikke huske sin mor, men han ved godt, at mor og lillesøster ligger på kirkegården, fortæller Anders.

- Jeg har min mor her, siger Mathias og kommer løbende med et billede af Bettina i en glasramme, han fik i dåbsgave.

En ny mor
Så kom Line ind i deres liv. Det var i juni.

- Jeg var blevet alene og savnede en at leve mit liv med, så jeg oprettede en profil på nettet. Jeg søgte lidt rundt derinde, og så kom Anders, fortæller Line.

De var selvfølgelig nødt til at møde hinanden. Line tog turen på 45 km fra Holbæk til Anders og Mathias i Årløse ved Haslev på Sjælland. Mathias var hjemme, da Line kom på besøg.

- Han har altid været glad for mennesker. Han var lidt genert de første ti minutter, men så åbnede han op, fortæller Anders.

Line var godkendt. Hun flyttede ind nærmest med det samme, og fra 1. september blev det officielt. Hun flyttede sin adresse og sine ting ind. Og den 20. oktober blev parret forlovet.

- Jeg skal med til brylluppet, siger Mathias stolt.


[email protected]


Læs også: Fandt sin mor på facebook