Melissas fødsel afslørede fars kræft

26-årige Morten Alexander Larsen var på sygehuset for at tage i mod sit første barn. Men det endte med, at han blev indlagt som kræftpatient. Midt i glæde over at se sin nyfødte datter bliver født, faldt han om helt uvidende om den hjernesvulst, der var ved at tage hans liv. Han er selv sikker på at datteren fødsel reddede hans liv.

Morten har meget at takke sin datter for. Uden hende var hans kræft formentlig blevet opdaget for sent

- Jeg glædede mig til at bliver far. Heldigvis vidste jeg ikke, hvor dramatisk dagen ville blive, siger Morten Alexander Larsen
Han og kæresten, 24-årige Siljke Kristin Andreassen, havde bare været sammen nogle få månede, da hun blev gravid.
- Det var ikke planlagt. Alligevel glædede vi os til at bliver forældre, fortæller Morten og Silje, mens de sidder med datter Melissa i deres norske hjem i Halden i Østfold Kommune.

LÆS OGSÅ: Fødte tvillinger til sin datter

Den lille familie har nu for alvor fundet ud af, hvor hurtigt livet kan ændre sig. Det startede med ren lykke. De vordende forældre glædede sig begge til, at Melissa skulle se dagens lys. Det endte med at blive den 30. juni 2012.
Silje fortæller om sit livs dag.
- Jeg blev indlagt på sygehuset nogle dage før. Da fødslen skulle sættes i gang, ringede jeg til Morten for at sige, at han skulle komme. Han var der meget hurtigt, fortæller Silje.
Men herefter tog historien en alvorlig drejning.

Tog lattergas for sjov

Morten husker godt, at han ankom til sygehuset og at han så Silje, der lå klar til at føde, deres første barn. Men hvad der bagefter skete, har han svært ved at huske. Silje derimod, glemmer det aldrig.
- For sjov skyld tog Morten slangen med lattergas i munden. Men efter bare nogle få sekunder, gik han i gulvet. Der lå han rystede. Han fik blå udtrækninger nogle steder og en plet i panden, inden han blev kørt væk af personalet. Vi andre kunne ikke lade være med at le, fordi vi troede, at han faldt, fordi han ikke kunne tåle lattergassen, fortæller Silje.
Det skulle dog vise sig, at det ikke var lattergassen. Men i starten var der ingen bange anelser. Morten kom ret hurtigt til hægterne igen og han nåede også at opleve fødslen af sin førstefødte. Bagefter kunne han stolt klippe Melissas navlestreng.

LÆS OGSÅ: Ingen skal slå min datter

Nedenunder var en tragedier imidlertid ved at tage form. Her var lægerne gået i gang med at analysere de prøver, de havde taget af ham. De havde en mistanke, og den blev hurtigt bekræftet af de første tests. Den nybagte far havde en hjernesvulst.
- Den endelige besked fik jeg to dage senere. En svulst var meget synlig i billederne, som blev taget af hjernen, fortæller Morten.
- Jeg synes stadig, det er rart at tænke på, at kræften blev opdaget samme dag som Melissa blev født. Det var sorg og lykke på samme tid. Næsten helt uvirkeligt. Det var stort at holde Melissa lige efter fødslen. Jeg glemte en stund, at jeg var alvorlig syg.
Morten havde ellers i en periode klaget over, at han havde meget ondt i hovedet, men han slog det hen og regnede med, at smerterne skulle gå over at sig selv.

Svulst blev fjernet

Efter den ondartede svulst blev opdaget ventede en lang periode med behandling. Først blev store dele af svulsten fjernet. Indgrebet var risikofyldt og kunne have endt med hjerneskade eller lammelser.
- Jeg måtte igennem både strålebehandling og have cellegift efter operationen. En lille del af svulsten blev tilbage, så først i april sidste år var jeg færdig med kuren, siger Morten.
Efter behandlingen døjer han med tunnelsyn og konditionen er ikke, hvad den har været. Morten må samtidig erkende, at han som følge af kræften ikke længere kan passe et arbejde.
Det føles meningsløst at være førtidspensionist som 26-årig, men jeg bliver så hurtigt tæt. Mit mål er, at jeg en dag kan begynde i et job igen, siger han.

LÆS OGSÅ: Jeg forærede min datter væk

Mellem de mange kræftbehandlinger mobiliserede han alle kræfter for at være sammen med datteren.
- Da alt så sort ud, var det Melissa, som gjorde, at jeg orkede at stå hver dag. Både hun og Silje var lyset i mit liv, siger Morten
- Melissa kunne ikke have fået en bedre far. Morten er helt fantastisk sammen med hende, følger Silje op.
Hjernesvulsten var i udgangspunktet ondartet, og Morten fik at vide, at han kun havde mellem et og fem år tilbage af live.
- Men nu har lægerne givet mig håb om, at jeg kan leve endnu længere. De mener svulsten er en blanding af både godartet og ondartet. Men uanset hvad, så kommer jeg ikke til at dø af alderdom. Det bliver nok sygdommen, der knækker mig. Men jeg håber, det kommer til at gå mange år endnu, så jeg også kan opleve min datter gå i skole, siger han.

Takker sin datter

Melissa har arvet sin fars brune øje. Selv tror han, at der var en mening med, at han skulle blive ramt af sit livs krise samme dag, som han datter kom til verden.
- Jeg er sikker på, at hun så dagens lys for at redde mig. Jeg tror svulsten havde været opdaget meget senere, hvis ikke Melissa blev født den dag. Jeg har så meget at takke min datter for. Mit højeste ønske et at være sammen med hende i mange år endnu, siger han.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-