Militærhund taget som gidsel

Taleban har taget militærhunden Colonel som gidsel. Den blev fanget i december efter en ildkamp mellem talebanerne og amerikanske og britiske soldater i Afghanistan.

En lille, rødbrun militærhund med klare, brune øjne er blevet hovedperson i en gidsel-historie, der lige nu går verden rundt. Taleban offentliggjorde for nylig en video med hunden Colonel, som er en specialtrænet bombehund. Den blev fanget i december efter en ildkamp mellem Taleban og soldater fra koalitionsstyrkerne i Afghanistan.

LÆS OGSÅ: Abe redder uønsket hund

Rang af oberst

I et interview med Washington Post fortæller en talsmand for Taleban, at hunden havde haft rang af oberst, da den blev fanget, og at den havde været udstyret med sofistikeret elektronisk udstyr. Disse oplysninger er siden blevet bekræftet af amerikanerne, som oplyser, at britiske soldater mistede den under en militæroperation.

LÆS OGSÅ: Hund adopterer tigerunger

Kan lugte sprængstoffer

Ifølge videobillederne er Colonel iført et sort beskyttelsesbælte rundt om kroppen. Den virker forvirret og forskrækket. Den er af racen belgisk fårehund, som bliver benyttet af soldaterne, fordi de er hårdføre, og fordi de kan trænes til at lugte sprængstoffer og narkotika. I Afghanistan sættes de ofte til at afsøge huse, før soldater bliver sendt ind i dem.

LÆS OGSÅ: Klonede sin hund

Hund fandt Osama bin Laden

Hundene i det militære system tildeles ofte en højere rang end deres fører for at sikre dem respekt. Da amerikanske styrker dræbte Osama bin Laden, blev kun navnet på én deltager i aktionsstyrken offentliggjort - nemlig navnet på den belgiske fårehund, som deltog i aktionen. Navnet var Oberst Cairo.

I talebanernes varetægt ser fremtiden dog ikke for lys ud for Colonel. Mange muslimer mener, at hundene gør dem urene, så de ikke er i stand til at bedePopulært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-