Min søn blev morder

Anden del af dramaet om 20årige Nathalie Johansens død

Selv om Stinas 21-årige søn, Niklas, netop har tilstået at have kvalt sin 20-årige kæreste til døde, elsker Stina alligevel sin søn ubetinget.
Hun har ikke født en morder, men det var sådan, det blev.

- Det er nu, at Niklas har brug for mig mere end nogensinde. Han er meget ensom. Der er ingen, som vil snakke med ham eller kendes ved ham. Han sidder isoleret i sin celle, og alle andre hader ham. Men jeg tror altid, at en mor vil elske sine børn ubetinget. Lige meget, hvad de har gjort, siger 51-årige Stina Granberg fra den lille landsby Herrljung nord for Göteborg i Sverige.

Hun kan ikke tro, at det var hendes søn, som kvalte sin kæreste, 20-årige Nathalie Johansen, under et skænderi i deres fælles lejlighed.
- Jeg tror stadig ikke, at det var min Niklas, der gjorde det. Han må have været en anden, da han gjorde det, fortæller Stina.

Nathalie blev Niklas' første store kærlighed. De fandt sammen i sommeren 2007, og den 1. maj i fjor flyttede han sammen med hende i en to-værelses lejlighed i Alingsås.

Efter 14 dage gik det imidlertid galt. Niklas har forklaret i retten, at årsagen til, at han myrdede Nathalie, var et skænderi i badeværelset. Men præcis hvad der skete, ved han ikke.

Den 15. maj meldte han Nathalie savnet. Selv flyttede han ud til sin mor på gården i Herrljunga for at finde fred. Her bar han rundt på sin grufulde hemmelighed i over fire måneder, indtil en landmand den 27. september fandt liget af Nathalie. Kun 300 meter fra gården.

- Man læser om mord i avisen, men det er først nu, jeg forstår, at der er flere ofre, fortæller Stina.
Siden sønnens tilståelse af drabet på Nathalie har hun levet med trusler.

- Gården skulle brændes ned, og vi skulle få hævnen at føle. Trusselbreve er blevet lagt i brevkassen. En person skreg og viftede med en kniv foran gården, fortæller Stina.

I december i fjor blev Niklas idømt ni års fængsel, men anklagemyndigheden har anket for strengere straf.
[email protected]

Læs om Stina og Niklas og hvordan det føles at være hadet af alle i Ude og Hjemme nr. 5 2009 på gaden 28. januar