Min søster forsvandt

I to dage fik Mar Sorianos mor lov til at amme sin nyfødte datter. Men så kom børnelægen og tog den lille velskabte pige med til en undersøgelse. Siden har familien ikke set hende.

Foto: Morten Nøhr Mortensen og private

Hendes forældre har givet op. Men ikke den 47-årige Mar Soriano. Hun vil kæmpe til det sidste for at finde sin søster Beatriz, som blev stjålet som spæd og solgt til et velhavende barnløst par.

I takt med, at historierne om de uhyrlige spædbørnstyverier i Spanien dukker op i tusindtal, er Mar mere sikker end nogensinde. Hendes søster lever, og hun skal findes.

Læs også: Forelsket i en sexgalning

Skal kende sandheden
- En dag møder jeg hende. Men min søster er i dag 48 år gammel. Hun har levet et langt liv uden at kende til sin fortid og sin skæbne. Det er ikke sikkert, at hun er interesseret i at se sin rigtige familie. Men jeg har et stort ønske om, at hun skal kende sandheden. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre at finde hende, men jeg bliver ved med at lede, lyder det fra Mar Soriano.

Søsteren blev født på O'Donel Hospitalet i Madrid den 3. januar 1964.

- Min mor nåede at amme Beatriz i to dage. Hele min familie havde også været på hospitalet på barselsbesøg. Og de nåede også at navngive hende. Hun hedder Beatriz, ligesom min mor, fordi hun var den førstefødte datter, fortæller Mar.

Alt gik som det skulle, men på tredjedagen efter fødslen kom lægen ind på stuen, hvor moderen ammede Beatriz.

Sagde hun var død
- Vi er nødt til at tage din datter med. Vi skal have lavet nogle undersøgelser, sagde han til min mor, der reagerede med undren.

- Du skal ikke bekymre dig, der er ikke noget galt med hende. Vi er bare nødt til at undersøge hende. Det er en normal procedure, som alle nyfødte skal igennem, sagde han og fjernede den lille pige. Herefter så Mars forældre aldrig Beatriz igen.

I dag er hele familien overbevist om, at hun blev stjålet i netop dette øjeblik. Næste dag kom børnelægen tilbage. Uden Beatriz. Hun var død - af mellemørebetændelse, var forklaringen.

Læs også: 17-årige supermor

Babyfabrikken
Først nu mange år senere har Mar fået aktindsigt i dokumenterne fra hospitalet. Og hun ved nu, at børn ikke dør af mellemørebetændelse, som dødsårsagen var registreret hos Beatriz. Hun ved også, at det er alarmerende, at yderligere ni børn på O'donel Hospitalet på denne ene dag blev registreret som døde pga. mellemørebetændelse.

Alle beviser er i dag væk. Og de stjålne børn er ikke fundet.

- Men en dag finder jeg min søster. Det ved jeg, siger hun.

Læs også: De troede jeg var fuld