Mobning fik Mette til at trøstespise

Mobning i skolen og sorg over sin elskede mormors død lagde grunden til Mettes overvægt allerede i de unge år. Med hjælp fra en terapeut så Mette sine dæmoner i øjnene, kom igennem den massive mobning og vandt kampen mod kiloene.

Mobning i skolen fik Mette til at trøstespise

Hun er høj, slank og smuk. Nyklippet og med en diskret makeup.
29-årige Mette Ottosen tager imod i sit hyggelige rækkehus i Grindsted i Vestjylland, hvor hun bor alene.

Mette er tydeligvis en kvinde, der godt kan lide at gøre lidt ud af sig selv. Og hun indrømmer da også gerne, at hun smiler hver gang, hun ser sig selv i spejlet.

Mobning gav Louise en spiseforstyrrelse

Vejede 160 kilo

Det er ikke fordi, Mette er specielt selvglad. Men hun er stolt over sig selv. Og glad for den unge, stærke kvinde, der kigger tilbage på hende fra spejlets glas. Sådan har det bestemt ikke altid været.
For godt tre år siden vejede Mette 160 kilo, hun led af en svær depression og angst og trøstespiste stort set dagen lang.
Den massive overvægt gav hende også fysiske symptomer, så hun havde voldsomme smerter i knæ, hofter og ryg.


- Jeg blev udsat for mobning i folkeskolen på grund af min højde. Det begyndte allerede i 4. klasse, forklarer Mette, der er 187 cm høj.

Tog 50 kilo på

Da hun kort efter sin konfirmation mistede sin mormor, der stod hende meget nær, rykkede en egentlig depression helt tæt på. Under en studietur et par år senere havde den unge pige et sammenbrud og begyndte efterfølgende at tage såkaldte lykkepiller.


- Jeg tog 50 kilo på i løbet af ret kort tid. Men jeg havde det så dårligt med mig selv, at jeg slet ikke opfattede overvægten som et problem, siger Mette.
Når hun ser tilbage på den periode i sit liv, har hun svært ved at genkende sig selv som den isolerede, trøstespisende og deprimerede pige.


Læs også: Kom af med dine tykke lår


- Jeg er nok af natur en enspænder. Men i de år levede jeg nærmest som i en osteklokke. Og jeg spiste enorme mængder af mad. Rundstykker med pålægschokolade, pizza, kager, nachos med masser af ost.
Det var bogstavelig talt, som om jeg havde et hul indeni, som jeg forsøgte at fylde med mad, siger Mette.

 

Terapi var vejen frem

Angsten, som rev og sled i hende, fik hende til at flytte ofte. Men de indre dæmoner flyttede med. Vendepunktet for Mette kom, da hun ved en tilfældighed fik kontakt med tankefelt-terapeut Niels Christiansen.

- Jeg havde opsøgt en anden alternativ behandler på grund af mine fysiske smerter. Hun sendte mig efter et stykke tid videre til Niels. Og jeg havde ikke talt ret længe med ham, før han sagde til mig, at når vi begyndte på terapien, ville jeg nok opleve, at jeg tabte mig. Jeg havde tidligere gået til psykolog, hvor jeg ikke følte mig forstået, så jeg var skeptisk. Men syntes også, det var spændende, siger Mette.


Og gennem lange, intense samtaler og terapi så hun omsider sin dæmoner i øjnene og begyndte at forstå, at tingene hang sammen.

En god bivirkning

- En overvægtig spiser jo ikke, fordi hun synes, at maden smager godt, eller fordi det er sjovt. Det er en tvangsmæssig handling. Et misbrug, om man vil. Og da jeg fik sat ord på de følelser, jeg bar rundt på indeni på grund af mobning og tabet af min mormor, var det begyndelsen til min helbredelse, som jeg godt vil kalde det, forklarer Mette.

I takt med, at tankefelt-terapien gjorde sin virkning på hendes psyke, begyndte kiloene at rasle af.
- Jeg syntes ikke, jeg gjorde noget for at tabe mig. Men efter et stykke tid var det, som om jeg ikke længere havde lyst til alt det usunde, fede og søde. En dag opdagede jeg en skive agurk på min mad. Det ville have været helt utænkeligt tidligere, siger Mette og griner.

Læs også: Birgitte har tabt 21 kilo med 5:2 kuren

Hendes rejse fra svært overvægtig til slank og stærk varede tre og et halvt år. Og hun forsøger ikke at bilde nogen ind, at det har været nemt.

- Det har kostet blod, sved og tårer. Og penge. Det har også været dyrt. Men det har været det hele værd. I dag kontakter jeg stadig Niels, hvis jeg synes, der er et eller andet, jeg har brug for at få vendt med ham. Jeg spiser sundt og fornuftigt uden at være spor fanatisk, siger Mette, der arbejder som socialpædagog i et beskyttet bofællesskab for udviklingshæmmede.

I dag drømmer Mette den klassiske drøm om en mand og et par børn. Og hun er 100 procent sikker på, at hun aldrig mere bliver tyk.


Opret en profil på slankeklubben.dk her


- Jeg kan kun råde andre overvægtige til at få arbejdet med deres psyke. Tingene hænger sammen, og jeg tror ofte, en slankekur kun er symptombehandling. Hvis man vil opnå et varigt vægttab, er der ingen vej udenom. Så skal man have psyken med.