Mobning gav Louise spiseforstyrrelse

Massiv mobning i folkeskolen ødelagde Louises selvværd. Da hun fik besked til at tabe sig, udviklede hun en spiseforstyrrelse, som ødelagde hendes ungdom.

Mobning førte til spiseforstyrelse

I årevis havde hun hørt på klassekammeraternes mobning og ondskabsfulde øgenavne. Konstant følte hun sig udenfor, fordi hun var både højere og kraftigere end de andre piger i klassen. Og nu stod håndboldtræneren og viftede med en plads på divisionsholdet. Hvis altså bare hun tabte sig.

- Jeg tænkte, at jeg måske også ville undgå mobning og få nogle nye venner i skolen, hvis jeg tabte mig, fortæller Louise Rasmussen, 23, om den dag, hun traf den skæbnesvangre beslutning. I løbet af kort tid begyndte omgivelserne at kommentere hendes vægttab.

Men Louise kom stadigvæk ikke på divisionsholdet, så hun fortsatte sin slankekur. Hun skruede op for motionen og skar voldsomt ned på kosten. På tre måneder faldt Louises vægt fra 98 kilo til 73 kilo.

Mobning fik Mette til at trøstespise

Mobning førte til anoreksi

Louises faster konkluderede noget uroligt efter en familiemiddag. Hun havde som social- og sundhedshjælper arbejdet på en anoreksiafdeling og var ikke i tvivl: Louise opførte sig som en anorektiker.

- I spejlet vejede jeg stadig 98 kilo. Jeg kunne ikke selv se, at jeg havde tabt mig. Og da jeg stadig ikke var kommet på divisionsholdet, bildte jeg mig selv ind, at det var fordi, jeg ikke havde tabt mig nok, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Jeg kæmper for min datters liv

Indlagt for spiseforstyrrelse

Under familiens sommerferie i Italien gik det galt. Efter et stykke pizza fik Louise så dårlig samvittighed, at hun gik i sultestrejke. Familien måtte afbryde ferien og tage hjem. Her blev Louise med det samme indlagt på afdelingen for spiseforstyrrelser på OUH. Vægten viste 54 kilo. Efter ni uger blev Louise udskrevet igen.

Helbredt var hun ikke, og kiloene begyndte igen at rasle af hende. Til sidst blev hun tvangsindlagt på børnepsykiatrisk afdeling. Hun vejede nu blot 50 kilo og nægtede at spise selv. I stedet fik hun sondemad gennem næsen seks gange om dagen. Fem måneder senere blev hun udskrevet.

Dårligt selvværd

Det var først da Louise begyndte at arbejde med sit selvværd, hos en psykoterapeut, at Louise fandt en vej ud af sin spiseforstyrrelse. I dag er hun i gang med femte semester på medicinstudiet, holder foredrag og er aktiv i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

- Jeg kan stadig have svære dage. Jeg er ikke i tvivl om, at min spiseforstyrrelse blev udløst af massiv mobning i folkeskolen. Det er så vigtigt, at man griber ind, når børn udsættes for mobning. Anoreksien stjal min ungdom, og kan jeg være med til at forhindre, at den stjæler andres, fortæller jeg gerne min historie.