Mor døde af overdosis

Med en krop fyldt med abstinenser kom Anna-Elisia til verden på Rigshospitalet i København for 20 måneder siden. Kort efter døde hendes mor efter flere års misbrug af en overdodsis narko. Gode kræfter arbejder nu på at give den lille pige det liv, hendes mor aldrig fik.

På gulvet hos plejefamilien i Vordingborg tøffer Anna-Elisia rundt. Det mørke krusede hår står i skærende kontrast til det glade, hvide smil, som hun har på læberne det meste af tiden.

Læs også: Hellere mor end narkoman


Men snakken omkring hende er dæmpet, og bevægelserne er rolige. Den lille pige kæmper stadig en ubevidst kamp for at komme sig over de måneder, hun lå i sin mors forurenede mave.

- Min søster, Mitzi, havde en drøm om, at Anna-Elisia og alle vi, som hun holdt af, flyttede ud på en gård med en masse dyr og bare var lykkelige. Hun ville det absolut bedste for sin datter, så da de tog Anna-Elisia fra hende på hospitalet, vidste hun godt, at det var det bedste, fortæller 23-årige Camilla-Kenya Bruun-Julendal, der er moster til Anna-Elisia.

Utrygt hjem

Camilla-Kenya og hendes søster, Mitzi, voksede op i Gilleleje, hvor utrygheden var en del af hverdagen. Allerede som 13-årig flyttede Camilla-Kenyas søster, Mitzi, hjemmefra. Et ophold på en efterskole blev startskuddet til et årelangt misbrug.

Camilla-Kenya kunne på sidelinjen følge sin elskede storesøster blive skæv på hash og finde sammen med mennesker, der introducerede hende for et miljø i Indre København, hvor hårde stoffer var et fast element i hverdagen.


Læs også: Fandt sin mor på facebook


- Hun beskrev flere gange den indre smerte, hun gik rundt med. En smerte af ikke at være rigtig elsket og accepteret, og hun fortalte, at den eneste måde, hun kunne få det på afstand på, var ved at dulme det med stoffer.

Mitzi mødte sin kæreste i København. Han var på afvænning og prøvede at hjælpe den unge pige med at blive stoffri. Men efter et stykke tid blev trangen for stor, og igen var et liv uden fast adresse og med manglende mad en realitet.


Gravid uden anelse

- En dag ringede hun til mig og sagde, at hun havde det lidt mærkeligt. Hun var nervøs for, at hun var gravid. Jeg tænkte bare 'åh nej'. For hvordan skulle hun nogensinde tage sig af et lille barn i den tilstand.

Hos lægen blev de bange anelser bekræftet. Mitzi var allerede 18 uger henne, og et lille liv voksede inde i den krop, der var forurenet af mange år med stoffer.Læs også: Jeg solgte min krop


Til trods for at Camilla-Kenya var seks år yngre end sin søster, begyndte hun at påtage sig rollen som storesøster.

Mitzi flyttede hjem til sin søster, og hver vågen time var Camilla-Kenya ved hendes side. Når hun skulle til scanning, kørte hun Mitzi og sad ved hendes side, når hun havde brug for en hånd at holde fast i.

Født med abstinenser

Anna-Elisia kom til verden januar 2012. Hun havde abstinenser og blev sat på afvænning, så hun kunne få stofferne ud af kroppen. Stemmerne på stuen var afdæmpede, og kun få fik lov til at tage den nyfødte pige op.

- Mens min søster lå på hospitalet, håbede hun til det sidste, at hun kunne få lov til at beholde sin datter. Det var hårdt for hende, men hun havde brug for at koncentrere sig om den behandling, der ville gøre hende i stand til at få Anna-Elisia hjem, forklarer Camilla-Kenya og fortsætter:

- Hun ville virkelig gerne ud af misbruget, men ventetiden blev for meget for hende, forklarer Camilla-Kenya.

Døde af overdosis

Mitzi tog en overdosis natten til torsdag og døde, bare 28 år gammel, samme torsdag som afgørelsen fra kommunen kom. Dermed slukkedes lyset for de drømme for fremtiden, som hun trods stoffer og indre smerter havde.

På væggen i Camilla-Kenyas hjem hænger der tørrede roser fra søsterens bisættelse, og flere steder i hjemmet er der billeder af en smilende Mitzi med den datter, som hun aldrig nåede at lære at kende.

For Camilla-Kenya er savnet efter søsteren stort, men selv om hun aldrig kommer til at se hende igen, er hun glad for, at hun har fået fred.


Indre dæmoner

- Noget af det sidste, hun sagde, var, at uanset hvor megen hjælp, hun fik, ville det aldrig få den indre smerte til at forsvinde. Så jeg tror, at hun er et bedre sted nu, fortæller Camilla-Kenya.

Hun har nu har rettet opmærksomheden om den arv, søsteren har efterladt, lille Anna Elisia.

- Anna-Elisia klarer sig rigtig godt, men der er stadig risiko for, at det senere hen vil vise sig, at hun har fået mén, fortæller Camilla-Kenya, der drømmer om at få lov til at få Anna-Elisia hjem og bo.

- Men det vigtigste er selvfølgelig, at hun vokser op og får et godt liv. ¦


Læs også: Jeg valgte en ny morPopulært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!


Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-