Mor er stadig med mig

Stine elskede sin mor over alt på jorden, og lå vågen af bekymring om natten, når hendes mor som sygeplejerske rejste til Afghanistan. Først da hendes mor var hjemme i trygge omgivelser, kunne Stine slappe af. Indtil den dag, hvor hun fik en opringning, der ændrede hendes liv.

Displayet på telefonen lyser op. Klokken er kun halv ni om morgen, og Stine har mest lyst til at vende sig om på den anden side og sove videre. Dagen bliver nemlig travl. Foran hende venter en dags flytning, og alt er klart. Tingene er pakket i kasser og flyttebilen bestilt. Men noget instinktivt siger hende, at opkaldet ikke kan vente.

LÆS OGSÅ: Jeg skjulte min sorg

– Det er far, hører hun i den anden ende. Derefter stopper talestrømmen og bliver afløst af en stille hulken.

– Du skal komme hjem. Det er mor. Et tog .., siger han, og Stine når at stoppe ham, inden han siger mere. Slutningen på den sætning, kan hun ikke rumme.

– Der var en milliard tanker, der fløj gennem hovedet på mig. Min mor! Det kan ikke passe. Hende, der fik én til at føle, at alt nok skulle gå, når hun trak en ind i sin favn. Så selv om jeg godt vidste, at det var kritisk, havde jeg en stærk følelse af, at hun nok skulle klare det. Det havde hun jo altid gjort, fortæller 26-årige Stine Friis Mønster, der bor i København.

LÆS OGSÅ: Amagermandens sidste offer: Nu har jeg magten

Stine voksede op i den lille by Mårslet uden for Aarhus sammen med sine forældre og sin lillebror. Sammenholdet i familien var stærkt, og Stines mor var der altid for hende, når hun havde brug for det. De løb ture i den nærliggende skov, og Hvid tempel te fra A.C. Perch’s Thehandel havde den duft, der altid mindede hende om hendes mor, uanset hvor hun var. 

– Vi har altid lavet mange ting sammen som familie. Rejst meget. Særligt mindes jeg vores sommerferier sydpå, da min bror og jeg var yngre, hvor vi om aftenen sad på jorden foran teltet, hyggede os, drak varm kakao og spillede spil. Det var så trygt og dejligt, fortæller Stine, der i starten af gymnasiet var vidne til, at hendes mor tog beslutningen om at tage til Afghanistan for at hjælpe i sit virke som sygeplejerske.

 

LÆS RESTEN AF HISTORIEN OM STINE I UDE OG HJEMME, DER UDKOMMER DEN 18. MAJ 2016