Mystisk kvinde skjuler sin identitet – ligger der en forbrydelse bag?

En rutinesag på et motorkontor har udviklet sig til et sandt mysterium for politiet i staten Ohio i USA. En spinkel kvinde, der viste sig at have en falsk fødselsattest, nægter at fortælle, hvem hun er. Hun har endda brændt sine fingerspidser, så man ikke kan tage hendes fingeraftryk. Og på hendes computer har politiet fundet søgninger, der får dem til at tro, at kvinden har været involveret i alvorlig kriminalitet. Hvem er den mystiske kvinde, som politiet vurderer til at være lynende intelligent, og hvad flygter hun fra?

Hvem er denne kvinde? Det vil politiet i USA gerne vide - og selv vil hun ikke ud med sproget.


Det er en gåde, der er en gyserfilm værdig.

For kort tid siden gik en spinkel, rødhåret kvinde på omkring 40 år ind på motorkontoret i byen Lima i staten Ohio, USA, for at få et nyt ID.

Den lidt forsagte kvinde introducerede sig som Julia Bay Wadsworth, og hun havde taget sin fødselsattest med som bevis.

LÆS OGSÅ: 9-årigt mordoffers sidste ønske: Jeg vil kysse mor og far

Der var bare et problem: Fødselsattesten var falsk.

Klappede i som en østers

Da politiet blev tilkaldt for at få redet trådene ud, klappede den mystiske kvinde imidlertid i som en østers. Hun nægtede at opgive sit rigtige navn, og da hun kort efter blev bedt om frivilligt at afgive sine fingeraftryk til forbundspolitiet FBI, troppede hun op med en advokat og så meget creme på fingrene, at betjentene måtte bede hende om at tørre det af.

Det nægtede hun.

Siden der var tale om en frivillig afgivelse af aftrykkene, kunne efterforskerne ikke gøre noget, da kvinden rejste sig og gik.

Forsøgte at flygte

Kvindens underlige opførsel fik politiet til at grave lidt dybere i hendes historie, og jo mere de gravede, jo mere forvirrede blev de.

LÆS OGSÅ: Ingen i bussen ville rejse sig for handicappet dreng

Spørgsmålene hobede sig op. Til sidst stod det klart for efterforskerne, at der var noget helt galt - og de besluttede sig for at ransage kvindens hjem i Sherwood Park.

Her boede og arbejdede hun som privat sygeplejerske for en 95-årig dame.

Da politiet bankede på døren, forsøgte kvinden at flygte gennem bagdøren, men hun blev fanget og kørt på politistationen.

Hun har siden opholdt sig i fængslet, først for at nægte at opgive sin identitet, og siden sigtet for at have forfalsket sine papirer.

Brændte sine fingerspidser

- Vi aner ikke, hvem hun er. Men vores fornemmelse siger os, at hun må være eftersøgt for en forbrydelse. Og det må være noget alvorligt, forklarer efterforsker Mark Baker fra Allen County Sheriff's Office.

Da han og hans kolleger ville tage kvindens fingeraftryk - denne gang var det ikke frivilligt for kvinden - fik de et chok.

LÆS OGSÅ: Far banker sin søns voldtægtsmand

Den mystiske kvinde havde brændt samtlige fingerspidser så alvorligt, at de viste sig at være umuligt.

Da de forsøgte at tage hendes DNA i fængslet, kæmpede hun så hårdt imod, at der måtte seks granvoksne fængselsbetjente til at holde hende.

De oplysninger, hun hårdt presset har givet efterforskerne - f.eks. navnene på sine forældre - har vist sig at være falske.

Flugtrute til Rusland

På hendes computer, som politiet har beslaglagt, har man fundet mærkelige internetsøgninger om ting såsom, hvordan man skaffer sig et nyt pas, og hvordan man lettest og mest diskret krydser Bering-strædet mellem USA og Rusland.

Politiet har forsøgt at stykke så meget af kvindens fortid sammen, som de kan - men det er ikke meget.

I 2013 opholdt hun sig i staten Florida, hvor hun arbejdede som plejer for et ældre menneske. Efter dennes død flyttede hun ind hos en familie, som få måneder senere sendte hende videre til Lima i Ohio for at passe familiens 95-årige bedstemor.

LÆS OGSÅ: Rugemor vil ikke aflevere sit barn

Lynende intelligent

Den mystiske kvinde har angivet sit fødselstidspunkt til 1. november 1973, men ingen aner, om det er sandt.

Ifølge kvinden selv har hun aldrig gået i skole, aldrig haft sin originale fødselsattest, aldrig haft et såkaldt Social Security-nummer (lidt ligesom vores cpr.-nummer), har aldrig haft et reelt arbejde, og har aldrig betalt skat.

Alligevel betegner politiet kvinden som lynende intelligent. De har på hendes computer kunnet se, at hun under falsk navn har taget et såkaldt GED-diplom, som man blandt andet skal bruge for at kunne studere på universitetet, med højeste karakterer.

Sporet er koldt

Da der i tirsdags blev holdt et retsmøde i sagen, gjorde kvinden alt for at skærme sit ansigt fra fotograferne.

Dommeren besluttede at opretholde fængslingen med en kaution på 50.000 dollars (omkring 250.000 kroner).

Ifølge efterforsker Mark Baker vil kvinden ikke blive løsladt, så længe hendes identitet ikke er blevet fastslået.

LÆS OGSÅ: Fyrede kommunens penge af på sko - nu skal hun i fængsel

- Vi er nået et punkt, hvor ingen ville skjule deres identitet på den måde, hvis det bare drejede sig om en fartbøde. Det her er anderledes seriøst, siger han og tilføjer, nærmest på X-files manér:

- Et eller andet sted derude kan sandheden bevises.

Skulle du tilfældigvis have oplysninger i sagen, kan du kontakte Mark Baker på telefon: 001 419 993 1422.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-