Nogen må dø for at jeg kan leve

Veronica lever med døden tæt inde på livet. Hun ved, at en lungesygdom snart kan gøre en ende på hendes tilværelse. Men der er også oaser af glæde og håb i den unge piges liv.

Veronica Vollum var kun 16 måneder gammel, da hun fik konstateret lungesygdommen cystisk fibrose. Hun levede problemløst med sygdommen indtil for et par år siden.

- Da mærkede jeg, at min form blev gradvist dårligere. Hverdagene blev tungere, og jeg måtte stoppe med at være lærling for at få et mere skånsomt job som børne- og ungdomsarbejder, fortæller den i dag 19-årige kvinde fra Kvål syd for Trondhjem i Norge.

- Det eneste, som kan redde mit liv, er, at en anden dør, så jeg kan få transplanteret nye lunger. Jeg har stået på venteliste i fem måneder, og jeg må altid have en telefon med mig, i det tilfælde at Rigshospitalet ringer. Så haster det med at komme ned til hovedstaden.

Læs også: Storm blev født med fire hjertefejl

Et spændende møde

Veronicas livssituation er kritisk, og tilværelsen er knaldhård. Men enkelte små lyspunkter gør hverdagen lidt lettere at komme igennem.

Veronica har altid haft lyst til at møde Jan Thomas, der er det norske svar på den danske kendis-stylist Dennis Knudsen. Og da hun fik at vide, at han skulle holde foredrag i Stjørdal, var hun ikke sen til at købe billet.
Veronica og veninden Mari Kufås Olsen (16) fik lov til at møde stylisten privat.

- Jeg har virkelig glædet mig til at møde dig, smiler Jan Thomas og giver Veronica et stort klem, da vi ankommer til hotelværelset.

Læs også: 11-årige Maja lider af sjælden lungesygdom

Står i kø for et liv

Jan Thomas og de to piger falder i hak med det samme. Der bliver smilet og grinet meget. Men der er også alvor i rummet. Veronica glemmer snart nervøsiteten og deler gerne sin dramatiske historie med Jan Thomas.- Er du bange? spørger Jan Thomas.

- Ja, nogle gange. De tunge tanker kommer specielt om aftenen, når jeg er gået i seng. Jeg føler vel, at livet er temmeligt uretfærdigt. Lungesygdommen har jo taget kontrol over mit liv. På ekstra tunge dage tænker jeg faktisk på, om jeg kan holde det ud. Måske er det bedre bare at dø nu end at stå i denne kø for at få et liv.

- Din historie sætter virkelig livet i et helt specielt perspektiv. Jeg tænker, at de fleste bekymringer, vi mennesker har til daglig, bliver små uvæsentlige bagateller i forhold til, hvad du må kæmpe med.

Den største drøm

- Jan Thomas har altid virket så flink og engageret. Nu har jeg lært, at han også er sød, jordnær og betænksom. Jeg har ellers ikke turdet glæde mig ret meget til dette møde, fordi jeg altid håber på, at sygehuset ringer angående transplantationen. Men nu kan jeg slippe spændingen.

- Jeg er så glad for, at jeg mødte Jan Thomas. Det er ligesom ikke gået op for mig endnu. At jeg har fået opfyldt et stort ønske og har haft en drømmedag, er der ingen tvivl om. Nu er der bare tilbage at få opfyldt den allerstørste drøm.

Jeg håber, den telefon fra Oslo ringer snart, siger Veronica eftertænksomt - inden hun nok engang går op mod sit rum på lungeafdelingen.

Læs også: At være brudepige reddede mit liv

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-