Nu danser Matilda ballet

6-årige Matilda er født med spastiske lammelser. For bare syv måneder siden kunne hun dårligt gå. En nærmest mirakuløs operation har hjulpet den charmerende pige så meget, at hun nu danser ballet.

-Ballet er det eneste, Matilda altid har drømt om, siger Rachel Knowles, 42, fra London til den engelske hjemmeside MailOnline.

Hun er mor til 6-årige Matilda, som blev født med spastiske lammelser, og som indtil hun blev opereret for 7 måneder siden, kun kunne komme rundt, hvis hun støttede sig til et gangstativ.

LÆS OGSÅ: Noah vandt over kræften

Ja, selv det var faktisk et kæmpe fremskridt for Matilda, som i starten sad i kørestol, men som med en utrolig stædighed og viljestyrke kæmpede sig op af kørestolen for så at kunne gå med et gangstativ.

Ville ikke betale

I januar i år fik Rachel så at vide af lægerne på Great Ormond Street Hospital, at hendes datters lammelser var af en type, som gjorde, at hun sandsynligvis ville få glæde af en helt ny operation.

LÆS OGSÅ: Til min datters papmor

Til gengæld fik Rachel også at vide, at den engelske sygesikring kun ville betale for selve operationen, ikke for den pleje Matilda ville få brug for før og efter operation.

Det ville blive alt for dyrt for familien Knowles, og de havde set i øjnene, at de nok var nødt til at opgive operationen. Men moderen til en af Matildas veninder, som også har spastiske lammelser, opfordrede Rachel til at starte en indsamling på nettet.

Blev født 10 uger for tidligt

Det gjorde hun. Hun oprettede en side på JustGiving, og hun skrev på vegne af sin datter en forklaring på, hvorfor hun samlede penge ind.

LÆS OGSÅ: Mor synger sin baby i søvn

-Jeg hedder Matilda. Jeg er 5 år gammel og har en tvillingebror, der hedder Matthew, sådan starter Matildas historie på JustGiving.

-Vi blev født 10 uger for tidligt, og jeg har cerebral parese. Jeg kan ikke gå uden at falde ned på knæene, og jeg er nødt til at bruge et gangstativ eller krykker for at stå oprejst. Lægerne på Great Ormond Street Hospital har fortalt mig om en operation, der kan hjælpe mig med at komme til at gå. Operationen hedder Selecytice Dorsal Rhizotomy, eller SDR, men sygesikringen (National Health. Red.) vil ikke betale for operationen.

-Uden en operation vil jeg altid skulle bruge en kørestol og gå igennem mange operationer I mine ben, skriver Rachel på sin datters vegne, og beder om støtte til operationen.

Da Matilda så blev omtalt i aviserne i England, strømmede pengene ind, og i maj måned blev Matilda opereret.

Hendes livs triumf

Efter to uger kunne kun gå med krukker, og efter seks uger kunne Matilda gå helt uden hjælpemidler, bortset fra, at hun stadig har en lille skinne på hvert ben for at støtte anklerne.

For et par uger siden oplevede Matilda så sit livs største triumf. Hun begyndte at danse ballet på The English National Ballet School.

-Min datter har lært mig, at man virkelig kan gøre det umulige muligt, hvis man prøver hårdt nok, siger Rachel, der sammen med Matildas bror, Matthew og deres far, Matt Duncan, 42, glæder sig over hvert lille fremskridt, Matilda gør.

Du kan se billederne af Matilda, der danser ballet på MailOnline her