Nu er Frej tvangsfjernet

-Lad mig beholde min søn. Så gribende lød ønsket fra 14-årige Angelica Larsen og hendes mor Rikke, da Ude og Hjemme besøgte Danmarks yngste mor tilbage i marts. Men deres store ønske blev ikke opfyldt. I dag er lille Frej på bare 5 måneder tvangsfjernet.


Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

Den lille, gamle dreng Jespers store ønske gik i opfyldelse

Forældre druknede deres datter i sodavand

VIDEO: Kat fik ællinger

-Det er hårdt for Angelica, at hun hele tiden skal bedømmes og overvåges som mor. Mens hun var gravid sendte kommunen hende til psykolog, og vedkommende indledte med at spørge, hvad hun ville gøre, når hun får tvangsfjernet sit barn, fortalte Rikke Larsen mor til Danmarks yngste mor, Angelica, da Ude og hjemme besøgte familien i Nakskov tilbage i det tidligere forår.

13 år og gravid

LÆS OGSÅ: Lad mig beholde min søn

Dengang kæmpede Rikke og hendes familie en hård kamp for, at lille Frej ikke skulle blive tvangsfjernet. Den kamp har de nu tabt. Kommunen har anbragt Frej hos sin fars mor og far, og Angelica kan kun se sin søn to gange om ugen i få timer.

Angelica var kun 13 år, da hun opdagede, hun var gravid med sin lille søn Frej. Da var hun allerede tre måneder henne i graviditeten, og selvom kommunen oplyste hende om mulighederne for en sen abort, valgte Angelica at få sit barn.

Frej har brug for sin mor

Lolland Kommune havde allerede tidligt lagt en handlingsplan for Angelica og hendes søn. Ifølge Angelicas mor byggede den på en generel opfattelse af teenagemødre, og den betød, at mor og mormor fra starten blev stillet overfor valget mellem en frivillig anbringelse af Angelica og Frej eller en tvangsfjernelse.

LÆS OGSÅ: Danmarks yngste mor

-Rikke sagde til mig, at jeg skulle skrive under på den frivillige fjernelse. For som hun sagde, havde Frej mere brug for en mor, end Angelica havde for mig. Så Rikke og hendes datter gik med til en frivillig anbringelse, der dengang var fastlagt til at skulle vare tre måneder, hvorefter Lolland Kommune igen ville tage stilling til sagen.

Bedst at bo sammen

Det har de så gjort nu. Frej er blevet tvangsanbragt hos Frejs far, 17-årige Christians, mor og far, der nu er plejefamilie for lille Frej, mens Angelica er tilbage hos sin mor.Rikke Larsen forstår ikke beslutningen, og mener, det ville have været bedst, hvis mor og barn kunne bo sammen.

- Men Angelica har boet hos mig, har Frej af forskellige omgange også har boet, og det harværet nogle gode perioder, som har fungeret godt, siger Angelicas mor, Rikke Larsen.

Hun synes, at det bedste for Frej ville være, hvis mor og søn, Angelica og Frej boede hos hende i hendes hus i Nakskov.

- De gange, Angelica og Frej har haft trygge rammer og boet sammen, har man tydeligt kunne se, at mor- og barnforholdet har udviklet sig i en rigtig god retning, siger Rikke Larsen.

Jeg vil gøre alt

LÆS OGSÅ: Trine tabte sig 72 kilo
- Angelica er altid ked af det og meget træt, når hun kommer hjem fra besøgene. Hun ved godt, at hun skal have nogle voksne til at hjælpe sig med Frej, men derfor vil hun jo allerhelst gerne være sammen med ham hele tiden. Som en rigtig mor, siger Rikke Larsen til Ekstra Bladet.

Angelica måtte holde op i skolen, da hun skulle føde, men starter igen i skolen efter sommerferien, for at tage 9. klasse. Derefter regner hun med at uddanne sig til bager. Men Angelicas helt store drøm er at få sin søn hjem igen.

Og håbet er der stadig. Foreløbig har Angelica og hendes mor anket afgørelsen om, hvor Frej skal bo, og Lolland Kommune vil tage sagen op igen om et halvt år. Så en anelse håb er der stadig.

-Jeg vil i hvert fald gøre alt jeg kan for min datter og for lille Frej, siger Rikke.Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-