Nu kan jeg bruge min krop

I Astrid Krags barndom var det ikke sport, der fyldte meget. Hun er født som såkaldt tågænger, og havde det med at falde over sine egne ben. Hvis hun spillede fodbold eller håndbold, endte det altid med, at Astrid fik ondt i benene. Så det lod hun være med. Nu svinger hun sig elegant i dansen med Thomas Evers Poulsen i Vild med Dans.

Astrids mand, Andreas Seebach, er flittig tilskuer til Vild med Dans. Hvis ikke han er ude at optræde selv som AndeOp.


-Jeg er født med skæve ben. Jeg er tågænger, og har altid haft svært ved at bruge min krop til sport og den slags, siger Astrid Krag, 31, folketingspolitiker og med i Vild med Dans, hvor hun danser sammen med Thomas Evers Poulsen.

- Som barn ville jeg gerne gå til fodbold, men jeg fik fibersprængninger i benene, og det gjorde ondt. Så det lod jeg være med.

LÆS OGSÅ: Jeg er så glad for Johannes

Men at være med i Vild med Dans har ændret Astrid. For det første har hun tabt indtil videre 7 kilo på verdens sjoveste slankekur, dans. For det andet har hun fået et helt andet forhold til sin egen krop.

-Jeg har opdaget, at jeg kan bruge min krop. I høj grad takket være min dansepartner, Thomas, der virkelig har givet mig et skub.

Jeg standsede mobning

Astrid Krag blev født 17. november 1982 på Sankt Maria Hospital i Vejle.

-Med nonner og det hele, smiler Astrid.

LÆS OGSÅ: Jesper Sørensen: Det er hårdt at sige farvel

Hendes forældre, Åse og Jakob boede i Tørring, og det var der, Astrid voksede op som den ældste af tre søskende.

-Jeg var nok en typisk storesøster. For eksempel da jeg startede i skole. Jeg lærte hurtigt reglerne i skolen, og jeg syntes, at reglerne de var til for at blive overholdt. Jeg kunne slet ikke forstå de drenge, som legede med vand i frikvarteret. Det måtte man ikke, så det kunne jeg ikke finde på.

-Jeg var også den pige, der greb ind, hvis der var optræk til mobning i klassen. Det kunne storesøster her slet ikke acceptere. Blandt andet derfor var der ingen mobning i min skoletid, siger Astrid.

Sådan er jeg født

Hun kunne ellers godt være blevet et mobbeoffer. For Astrid var ikke en af dem, der var god til sport.

-En dag legede vi dåseskjul i skolegården, og jeg gik så hårdt til den, at jeg fik en fibersprængning i benet. Jeg oplevede det som om, jeg var gået helt i stykker og blev kørt i lægehuset, husker Astrid Krag.

Her kunne de konstatere, at Astrid havde fået en fibersprængning på grund af sine skæve ben, og Astrid lærte at lade være med at gå for voldsomt til den, når der skulle leges.

-Det følte jeg nu ikke, som det store nederlag. Det var jo ikke min skyld, at jeg fik ondt i benene. Sådan var jeg jo født, siger Astrid Krag.

LÆS OGSÅ: Min dejlige Astrid

Til gengæld var hun god til alt det andet i skolen. Hun fulgte nemt med i timerne og blev også medlem af elevrådet.

-Jeg var glad som barn. Tørring var et godt sted for børn at vokse op. Alle kendte alle, og vi kunne gå ind og ud hos hinanden. Alligevel havde jeg til sidst en udlængsel. En lyst til at opleve noget andet, noget større. Så bare to uger efter, jeg blev færdig i gymnasiet, flyttede jeg til København med en veninde, siger Astrid.

Hun begyndte at læse statskundskab på universitetet. Det var i 2003, og det var også her, hun mødte sin mand og faren til sine to børn, Andreas Seebach, der i dag er rap-musiker under navnet AndyOp.

Hverken Andreas eller Astrid er nogensinde blevet færdige med studierne. For Astrids vedkommende fordi hun i 2007 blev valgt til Folketinget og lige siden har haft rigtig travlt med politik.

- Det bedste, jeg har fået ud af mit studie, er en familie, siger Astrid.

Gravid som 25-årig

Hun blev gravid som 25-årig og fødte sin datter Karla, der i dag er blevet 5 år, og som lige er startet i den lokale folkeskole på Amager, hvor Astrid bor med sin familie. Siden er Malte på 2 år kommet til.

- Jeg elsker at være mor. Men jeg er en mor, der har travlt. Jeg har ikke hjemmebagt kage med, når der er hygge i skolen. Vi gør meget ud af at holde fødselsdage i familien. Men på den måde, at fødselsdagsønsket normalt er, at gæsterne tager boller og kager med.

LÆS OGSÅ: Jeg blev så stolt af Astrid

-Min mand siger, at han ikke ser så meget til mig lige for tiden. Til gengæld er jeg altid glad. Og det har han ret i. Vild med Dans giver så meget positiv energi, og har givet mig en kæmpe udvikling, siger Astrid Krag.

-Jeg startede på laveste niveau. Men takket være Thomas er der sket en stor udvikling. Han er dygtig til at lære fra sig, og jeg er stædig. Det kunne være endt helt galt, men jeg er vild med det, siger Astrid, der allerede har besluttet, at hun vil fortsætte med at bruge og træne sin krop, når Vild med Dans slutter.

-Det er helt vanvittigt, hvad jeg har lært om at bruge kroppen. Så jeg vil gerne blive ved med at danse. Det bliver nok ikke med en personlig træner, der er så dygtig som Thomas. Men jeg synes, det er sjovt at danse. Sjovere end badminton eller håndbold.

LÆS HELE INTERVIEWET MED ASTRID KRAG I UDE OG HJEMME