Nyfødt baby får kunstigt hjerte

Lille Tiarna Gray blev født med en alvorlig hjertefejl, som uden tvivl ville have kostet hende livet, hvis ikke lægerne havde grebet ind. Med sine kun to uger er hun den yngste patient nogensinde, der har fået et kunstigt hjerte, et såkaldt Berlin-hjerte. Men på længere sigt kan kun en hjertetransplantation redde den lille baby.

Mest læste artikler på udeoghjemme.dk

Den lille, gamle dreng Jespers store ønske gik i opfyldelse

Forældre druknede deres datter i sodavand

VIDEO: Kat fik ællinger

-Uden kirurgerne ville vores lille baby ikke være her i dag. De har gjort alt for hende, siger Sharney Gray til Daily Mirrors hjemmeside.

Hun er mor til lille nyfødte Tiarna, der kun to uger gammel fik indopereret et kunstigt hjerte, der kan holde hende i live, indtil hun forhåbentligt kan få en hjertetransplantation.

LÆS OGSÅ: Sophie kvalt i persiennesnor

Tiarnas mor og far, Sharney Gray, 22, og Gary Middleton, 25, har I forvejen en søn, Jamie, på to år, og glædede sig, da Sharney blev gravid, til at familien skulle have en lillesøster.

Dyb bekymring

Glæden blev afløst af dyb bekymring, da en scanning under graviditeten afslørede, at den lille babys højre hjertekammer var dårligt udviklet. Parret valgte dog at gennemføre graviditeten, og håbede og bad for det bedste.

LÆS OGSÅ: Håner Maddie's mor og far

Da Tiarna så blev født for 2 uger siden, viste det sig, at scanningen havde vist rigtig. Hun var født med dårligt hjerte, og overlevede kun ved hjælp af helt specielle maskiner.

Den yngste i verden

Men situationen var uholdbar, og lægerne på Freeman Hospital i Newcastle upon Tyne i England besluttede at operere den lille pige.

Som den yngste i verden fik hun indopereret et såkaldt Berlin-hjerte, som holder blodcirkulationen i gang, selvom Tiarnas eget hjerte ikke virker.

Operationen varede ni timer, og selvom lægerne mødte flere problemer undervejs, var den en succes. Den har givet Tiarna ekstra tid i kampen for at overleve. Men hun bliver kun helt rask, hvis hun kan få en hjertetransplantation.

-Nu kan vi kun vente - og håbe, siger Tiarnas far, Gary.

Tid giver håb

Den yngste patient, der har fået et donorhjerte i England, var kun en uge gammel, men der er et stort problem for patienter som Tiarna.

LÆS OGSÅ: Hanne mistede sine to børn

Ifølge loven er det ikke lovligt for børn under to måneder, at være donorer, så det er sjældent, der er en mulighed for at transplantere.

Netop derfor er det så vigtigt for lille Tiarna forældre, at Tiarna har fået lidt mere tid. Det giver trods alt lidt større håb.

Sharney og Gary har nu kastet sig ind i kampen for at flere mennesker skal melde sig som donorer. De opfordrer alle til at blive donorer på deres Facebook-side.

Populært lige nu i Ude og Hjemmes webshop

En session med Ude og Hjemmes clairvoyante, Anne-Marie Østersø, er en af de mest populære tjenester i shoppen.


En session koster
kun 500,-


Selvom serummerne fra M2 til øjenvipper og bryn ikke er helt billige, er de stadig populære.
De virker nemlig!

Serummerne koster
hhv. 975,- og 1.025,-


Vores shapewear i shoppen er eftertragtet, for det får dig til at se 5 kilo slankere ud på et øjeblik. Disse shorts er blandt favoritterne.


Shorts'ne koster
kun 475,-